Няма задължителна ваксинация и това правителство няма да наложи такава, това

...
Няма задължителна ваксинация и това правителство няма да наложи такава, това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Докато аз съм премиер, задължителна ваксинация няма да има

Няма наложителна имунизация и това държавно управление няма да наложи такава, това съобщи премиерът Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание. И добави: " Такава наложителна имунизация няма да стане факт, до момента в който аз съм министър-председател “.

Въпросът пристигна от лидера на " Възраждане " Костадин Костадинов. Според него, в момента имало насилствена, а не наложителна имунизация. Той настоя за пълна анулация на зеления документ. Той насочи и предизвестие: 

" Хората имат потребност от успокоение, ако това успокоение не им бъде обещано от вас, считам, че другата седмица ще има моменти на съществено безпокойство. За вас ще има бял рейс. Готви се огромен протест другата сряда ".

" Другата седмица ще има митинг, който може да протече само по един метод – законно ", направи забележка ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Министър-председателят Кирил Петков още веднъж акцентира, че ваксинацията в момента е основополагащият начин да преодолеем рецесията. 

" Вчера 72 души са умряли от коронавирус, единствено 2 от тях са имунизирани. Последните 14 дни 944 души са умряли. От тях 71 души са имунизирани, в случай че не броим подправените документи. С други думи - призовавам ви, в случай че желаеме да запазим нашето население, което по този начин или другояче се е понижило през последните години, както разбрахме от Преброяване 2021, и не желаеме повече жертви, нека се обединим към общата тактика, че България би трябвало да имунизира своето население, за да го защищити. Аз не желая да съм министър-председателят, който отброява тези умрели хора. И всичко останало би било популистко и погрешно за здравето на българския народ. Ако успеем да създадем това, когато рецесията отмине и имаме имунизирано население, зеленият документ ще стане непотребен “, съобщи Петков.

Премиерът отговори съответно и на нападките на Костадинов: " Уважаеми сътрудници, би трябвало да спрем да сочим с пръст на кой това е отговорността, отговорността е на всички нас. Кога ще има прекъсване на прилагане на зеления документ зависи единствено от едно - какъв брой индивида са болни, какъв брой са в болница. Ако не създадем всички дружно старания да имунизираме хората по най-информирания метод, ние не можем да отговорим на този въпрос. Така че дано работим дружно, а не да се опитваме да вършим провокации ", уточни той.

По мотив митингите Петков означи:  " Аз съм бил на митингите при белия рейс, бил съм на митингите при ГЕРБ, бил съм на всички митинги. Аз поздравявам митингите – не ни е боязън от митингите, това е метод жителите да изразят своето мнение. Последно, за което ни е боязън, е това. Според мен е безконтролно в средата на идната коронавирус вълна да създадем тези хора да се съберат и да се заразяват един различен. Ако това го извършите, ще е неправилна политика ", съобщи Кирил Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР