Няма забрана за износ на зърно, текат детайлни проверкиТова каза

...
Няма забрана за износ на зърно, текат детайлни проверкиТова каза
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма забрана за износ на зърно

Няма възбрана за експорт на зърно, текат детайлни инспекции

Това сподели пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на финанситеАсен Василев, съобщи БГНЕС.

Вицепремиерът разяснява сигнали на компании, че на Дунав мост не им се дава да излязат от страната. "Забрана няма. Текат детайлни инспекции върху целия експорт по този начин, че да сме сигурни, че всички процедури и условия са спазени. В България имаме задоволително зърно, само че на интернационалните пазари обстановката е безусловно сериозна. Трябва да сме сигурни, че всичко е спазено преди този експорт да напусне страната и преди зърното да напусне страната ", добави още Василев.

Той разяснява помощта от 40 лева за настаняване на украинските бежанци. "Конкретната стратегия се управлява от Министерство на туризма. Те са създали съответните елементи ", сподели още Василев. Той обърна внимание, че първичните планове са за 30 хиляди лева

"Програмата е написана на база в действителност направени разноски. В момента като попитаме туризма, външните работи, те не могат да ни кажат какъв брой хора ще влязат, ще подадат документи за краткотрайна протекция и надлежно ще могат да се възползват от тази помощ ", добави още министърът.

Василев разяснява и тематиката на съвещанието на Комисията по въпросите на Европейски Съюз и утрешното му чуване в Народното събрание за Националния проект за възобновяване и резистентност. Той разгласи, че на 15 март чакаме последните корекции на техническо равнище по Плана за възобновяване, след което Европейска комисия си има процедура, която лишава от две до три седмици най-много за формалното регистриране.

"В момента, в който имаме конкретизирано техническо равнище, започваме авансово осъществяване на плановете ", съобщи още Асен Василев. Според него лятото се чакат първите пари по Плана за възобновяване.

Вицепремиерът отговори и на въпроси, свързани с инфлацията и разяснява изявлението на Делян Добрев, че заплата от 1000 лева се усеща като 350 лева

"Бих споделил да четат Национален статистически институт. Там се счита инфлацията, не се счита в Министерство на финансите. Статистиката не е сменяна от времето на господин Борисов. Същите хора, считат по същия метод ", добави още министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР