Няма вече никакво съмнение, че водевилът „Пандора пейпърс“ или по-точно

...
Няма вече никакво съмнение, че водевилът „Пандора пейпърс“ или по-точно
Коментари Харесай

Изкуствената истерия „Пандора пейпърс“ и къде всъщност е истината

Няма към този момент никакво подозрение, че водевилът „ Пандора пейпърс “ или по-точно неговия български епизод, се прожектира само, с цел да се нападат съответно подбрани лица, като Делян Пеевски да вземем за пример. И то в изумителен синхрон сред псевдомедиите – сценаристи на водевила и държавните институции. Всичко приказва за авансово уречен комплот от евтини компромати.

Първо сценаристите, като Атанас Чобанов, уеб страницата Bird.bg и медиите на Иво Прокопиев, подгряват публиката дни наред с мнения и филмчета за офшорни компании с многомилионни активи, за страховити делавери, в които взели участие известни лица от целия свят – политици, шоузвезди, спортисти, кралски особи и така нататък

Нагнетява се изказванието, че притежаването на офшорна компания е надали не закононарушение, което изобщо не е по този начин по нито едно законодателство по света. Нагнетява се също, което е и по-важно, че в този заплашителен комплот от скрити сметки и активи за стотици милиони имало и българи, че били и политици. И по този начин последователно да се стигне до основната цел на водевила, а точно – Делян Пеевски.

Така и стана. Първо Чобанов уточни името на Пеевски като първият българин, изкочил от „ Пандора пейпърс “ в предаването на Дремджиев по ТВ1 към 20 ч. вечерта, след това в среднощ уеб сайтът Bird.bg разгласява материал с прикрепени документи, показващи че Пеевски имал офшорни компании, а рано сутринта във всички медии на кръга „ Капитал “ към този момент имаше подготвени публикации по тематиката.

Още същия ден ДАНС стартира да търси Пеевски, с цел да го призове за пояснения. Такава светкавична реакция специфичната работа не е демонстрирала в никакъв случай и то при надалеч по-сериозни случаи, в сравнение с прекратените офшорки на Пеевски, без активност и без активи. Национална агенция за приходите и КПКОНПИ също се сезираха мигновенно. Че даже и президентът Румен Радев, в синхрон със сценаристите на водевила, побърза да изкаже своето „ умело “ мнение, да не изостане в общото говорене.

Страхотна съгласуваност сред медиите на Иво Прокопиев, служебното държавно управление, данъчните и специфичните служби. Че кръгът „ Капитал “ командва страната е ясно към този момент на всеки, само че до какви висоти може да стигне подривното мислене на сценаристите на водевила очевидно още не знаем. И цялата тази нервност се свежда до следните елементарни обстоятелства. Да, Пеевски е имал офшорни сдружения, само че това не е закононарушение по нито един закон, както у нас, по този начин и в чужбина. Двете офшорки на Пеевски са дъщерни сдружения на съответно заявено от него пред КПКОНПИ и Сметната палата сдружение майка. Според закона народните представители заявяват единствено директното си присъединяване в комерсиалните сдружения, което точно е направил и Пеевски.

В общественото си изказване някогашният народен представител от Движение за права и свободи изрично декларира същото. Едва ли би приказвал без да е сигурен какво споделя. А и това изказване ще се ревизира. Отделно, двете офшорки нямат активност, нямат активи и милионни банкови сметки, обратно на анонса, който се повтаряше дни наред от медиите на Прокопиев. И това ще се ревизира, само че надали ще се окаже нещо друго. И двете сдружения са прекъснати от няколко години. За третото сдружение, в което Пеевски сякаш бил шеф, сценаристите показват някакъв неподписан документ с името на някогашния народен представител, който може да бъде изработен от всеки – т.е. това не е никакво доказателство, а просто една евтина операция.

Оказва се обаче, че същата компания е с неплатени такси от 2009г., заради което през 2017г. е била служебно заличена в регистъра. Поради тази причина няма по какъв начин Пеевски да е бил вписан като шеф през 2013г., защото компанията не е била дейна. Всеки, който има и бегла визия от офшорните компании знае, че при неплатени такси регистърът не обслужва компаниите. Отделно, що за „ забавна “ компания е това, откакто никой не си прави труда да й заплаща таксите и след седем години регистърът служебно я е заличил. Сигурно във фантазиите на Чобанов компанията има активи за милиони, които обаче никой не е потърсил години наред.

И какво се оказва. Много медиен звук за няма нищо. А акцията на специфичните служби по призоваването на Пеевски се показа все едно се търси топ интернационален аферист. Но и търсене нямаше, тъй като Пеевски отиде в ДАНС и даде пояснения. Като всеки различен български жител. А в тази ситуация става въпрос за елементарно проверими и то единствено по документи обстоятелства. Или казано просто „ случай “ няма, единствено една изкуствено основана нервност, която сценаристите на водевила се стараят по всякакъв начин да подклаждат. Да се психясат хората, че става нещо доста съществено и изключително, че има доста съществени разкрития против Пеевски и прочие още небивалици... Хайде стига с този спектакъл. Водевил, водевил, но най-после, като се окаже елементарна комедия, кой ще обере освиркванията на публиката.

Когато обаче и за сценаристите стана ясно, че пресоляват манджата с доста звук за няма нищо, започнаха да вадят всевъзможни спомагателни компромати, показани пред публиката като медийни „ бомби “. А те са просто елементарни и евтини клевети, като да вземем за пример визата „ резиденшъл “ на Пеевски, която имат и десетки други българи и която не съставлява нищо друго с изключение на тригодишна виза за неведнъж влизане в Обединените арабски емирства.

Това обаче не пречи на сценаристите на водевила да разсъждават, че щом Пеевски имал този статут, то трябвало да е бил повече от шест месеца в ОАЕ, заради което нямало по какъв начин да е бил и претендент за депутат през 2019 година. Пълни нелепости, само че за сметка на това изказвани и повтаряни по телевизионните студиа със сериозността на изобретение, почтено за Нобел. Бедни ми, небогати Чобанов. И за компроматната война, която водиш против Пеевски, би трябвало да имаш повече мозък. Както споделят хората... „ требва и ум “. А опитите на „ Медиапул “ да вадят вода от 10 кладенци в публикацията си от през днешния ден, с цел да потвърдят, че Пеевски имал някаква несъответственост през 2013 година, е повече от жалка.

Последва и нахлуване върху майката на Пеевски, която очевидно от години не живее в България. И добре прави, като гледаме помията, която всекидневно се излива в родната ни кочина. Защо преди 12 години Ирена Кръстева имала офшорни компании. А за какво да няма – къде е неразрешено на човек, занимаващ се с бизнес, да няма. Никъде. Просто в озлоблението си, че прожектираният водевил стартира да наподобява несериозно, сценаристите му не се посвениха да атакуван и една стара жена.

Естествено последваха и дежурните нелепости за юриста на Пеевски, за татко му, за сътрудниците му и техните родители, някогашната Държавна сигурност и прочие брътвежи – „ кой кого бил основал “, почтени единствено за висотите на мозъка на Чобанов. За разлика от Прокопиев и другите сценаристи на водевила, които имат допир до комунистическото минало на страната ни по един или различен метод, то Пеевски няма. Нито родителите му са били комунисти, за разлика от родителите на Прокопиев и Христо Иванов да вземем за пример. Нито самият той помни този интервал от историята ни, тъй като през преломната 1989 година е бил едвам деветгодишен.

И по този начин, българският водевил „ Пандора пейпърс “ е нищо повече от една изкуствено основана нервност, която цели да удари авансово подбрани хора. Като Делян Пеевски. И то да го „ удари “ с медийно изфабрикувани „ доказателства “, тъй като в действителността няма нито недекларирани офшорки, нито милиони укрити приходи, нито активи за колосални суми, което се опита да ни внуши евтиния водевил на сценаристите Чобанов и кръга „ Капитал “. А и идват избори. Каква по-добра дъвка от дъвката „ Пеевски “ за обикновени политици, които няма какво друго да кажат.

Апропо, ще видите, че по нататъшните разкрития на българския водевил „ Пандора пейпърс “, след Пеевски, към този момент няма да интересува сценаристите му. Излезе името на Николай Младенов – е, нещо стана ли. Някакъв необикновен медиен интерес, акции на ДАНС, данъчни инспекции. Нещо да сте чули. Нищо. Ще забележим и по кое време или изобщо дали ще станат обществени и тези още 200 българи, фигуриращи съгласно сценаристите в офшорните разкрития. Защото откакто задачата на водевила - Пеевски към този момент не е на дневен ред, завесите на водевила „ Пандора пейпърс “ тихо ще се спуснат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР