Няма такава агония! Вижте на какво направихте реката“. С тези

...
Няма такава агония! Вижте на какво направихте реката“. С тези
Коментари Харесай

Падащи люспи и агонизиращи риби! Ситуацията в реката край Пловдив!

„ Няма такава мъка! Вижте на какво направихте реката “. С тези думи поданици на Стамболйски разясняват потресаващата панорама с мъртва риба в река Марица. Голямото замърсяване е в региона сред Пазарджик и Първомай и то подвигна институциите на крайник. Първият сигнал за огромно количество мъртва риба е получен от региона на Стамболийски.

Веднага са известени Министерство на вътрешните работи, РИОСВ, Басейнова дирекция и Областната дирекция за сигурност на храните в Пловдив.Ситуацията и коментара на хората – вижте във видеото: 

Към момента е открито, че източникът на замърсяването на реката е от региона на Пазарджик. По течението на реката то е стигнало и до региона на Пловдив.  От Агенция по храните предизвестиха популацията да не употребява риба и да не употребява вода от реката в региона на замърсяването.

По случая е сезирана прокуратурата и в двете области и е формирано досъдебно произвеждане. Течът на нездравословни субстанции е от компания „ Екоинвест ”-Пазарджик. Потърсихме компанията за коментар по тематиката, само че без резултат. Тя се занимава с преправка на боклуци и събиране на вторични първични материали. В същото време ВиК – Пловдив ограничи водовземането от две помпени станции поради вероятното отравяне на река Марица. От сдружението обявиха, че няма директна заплаха за качеството на питейната вода, само че са взети превантивни ограничения.

От ВиК Пловдив оповестиха още, че няма по какъв начин замърсяването да се отрази върху питейната вода поради дълбочината на добиването й. Пробите на водата се изследват в сертифицираната лаборатория взаимно с Регионалната здравна ревизия.

Инфо: TrafficNews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР