Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве,

...
Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве,
Коментари Харесай

Защо да ядем повече лук всеки ден?

Няма подобен зарзават, който да не способства за вашето здраве, само че лукът е зарзават, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага разнообразни изгоди за здравето. Известно е, че лукът е потребен за здравето на сърцето, костите и червата.

Лукът е измежду най-богатите хранителни източници на хранително вещество, наречено кверцетин, за което е известно, че не разрешава интензивността или основаването на детайли, причиняващи рак. Флавоноидите идват от растения и се намират в изключително обилие в лука.

Тези, които са подхванали дълготрайна диета с високо наличие на флавоноиди, понижават риска от болест на Алцхаймер, безапелационни са проучвания. Но потреблението на лук има също и доста други преимущества, които ще изненадат много от вас, откакто ги прочетат. Имайте поради обаче, че в случай че сте чувствителни към лук, е целесъобразно да се консултирате с доктор, преди да го консумирате.

Ще ви посочим 5 изгоди от лука, които могат да оказват помощ за реализиране на мечтаната от вас цел, в случай че го включите в ежедневното си меню.

1. Лукът усилва плодовитостта

 Лучена вода

В предишното мъжкото неплодородие се е лекувало с лекарски прегледи, интервенции и доста проби. В днешни времена можем просто да пием сок от лук. Приемането на огромно многообразие от антиоксиданти (които лукът има в изобилие) е иновация за повишение на успеваемостта на плодовитостта. При това лука е естествен артикул.

2. Лукът оказва помощ при кръвоизлив от носа

Чудесен метод да спрете кръвотечението от носа е потреблението на лук. Това можете да постигнете, като вземете половин глава лук и я поставите тъкмо под ноздрите си, след което вдишайте. Лукът съдържа витамин С и биофлавоноиди, които способстват за прекъсването на кървенето. Друго преимущество на лука е, че оказва помощ при запушен нос. Лукът разхлабва проходите в носа, като улеснява дишането.

3. Лукът стопира депресията и усъвършенства настроението

Лукът съдържа фолиева киселина, която оказва помощ за попречване на появила се меланхолия и покачва настроението ви посредством разграждане на аминокиселина, наречена хомоцистеин.

4. Дъвченето на недопечен лук оказва помощ против формиране на кариеси

Дъвченето на недопечен лук ще направи зъбите ви по-устойчиви на кариеси, тъй като се бори с всички бактерии в устата. Достатъчно е да дъвчите малко лук за 2 до 3 минути, като това може да помогне за предотвратяването на кариеси.

5. Лукът ускорява имунната система и защищава от простуда и грип

 Лучена чорба

Според Люк Коутиньо, който е здравен специалист, лукът може да помогне за попречване на настинки, кашлица, тресчица и възпалено гърло.

Това става, като нарежете лука на части и ги накиснете във вода за 6-8 часа. Приемайте от лучената вода по 3-4 супени лъжици, по 3 пъти дневно за лечебни изгоди.

Вярвате или не, обаче една топла домашна лучена чорба също може да направи чудеса с тялото ви. Ако ли пък ви се хапва нещо по-така, пригответе си хрупкави лучени кръгчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР