Няма свободни легла в COVID отделенията на седемте болници в

...
Няма свободни легла в COVID отделенията на седемте болници в
Коментари Харесай

Свършиха COVID-леглата в Благоевградско

Няма свободни кревати в Коронавирус отделенията на седемте лечебни заведения в Благоевградска област, а доста хора с пневмонии изчакват на домашно лекуване. Пълни са и реанимациите на лечебните заведения, съобщи БНР.

Тревожно се усилват случаите на хора, които внезапно се утежняват и се постанова да постъпят в болница. Това докара до тежък напън върху лечебните заведения.

В регионалната болница в Благоевград са настанени над 120 пациенти. Места в реанимацията няма, сподели шефът доктор Огнян Митев. Такава е обстановката и в болница " Югозападна " в Сандански, както и във филиала ѝ в Петрич.

Места няма и в общинската болница в Разлог. В Гоце Делчев хора с пневмонии чакат да се освободи място, като в това време са на домашно лекуване под непрестанно лекарско наблюдаване.

" Леглата са заети безусловно всички, към 100 пациента са, плюс реанимация, мисля, че са шест ", съобщи Д-р Ангел Тонгов от болничното заведение в Гоце Делчев.

Сред медицинския личен състав има наново инфектирани хора, при които към този момент няма тежки затруднения: " Ние сме малко, с доста пациенти като цяло. Изморени сме доста ".

Увеличават се и смъртните случаи, споделя доктор Ангел Тонгов и разказва обстановката с днешна дата по този начин: " Почти всеки ден почиват хора. Много по-тежко е апропо и от ноември, и от декември ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР