Няма смисъл всички да се облагат със свръхпечалби. Трябва да

...
Няма смисъл всички да се облагат със свръхпечалби. Трябва да
Коментари Харесай

Икономисти: Без екзотика, кабинетът да вкара бюджет с нисък дефицит

Няма смисъл всички да се таксуват със свръхпечалби. Трябва да се мисли малко, преди да се вършат такива оферти. Това мнение изрази икономистът Евгений Кънев пред БиТиВи за предложенията на служебния финансов министър Росица Велкова, оповестени през вчерашния ден на изключителна конференция.

Кънев добави, че " липсва слонът в стаятa, а няма грам дума за приходите в бюджета " . Трябва да се сменят управленията на изпълнителните организации, с цел да се усъвършенства събирането на приходите в страната, настоя икономистът.

Той уточни, че единственият критерии, който може да се покрие за преодоляване на инфлацията, са обществените вложения.

Евгений Кръстев настоя да се сформира постоянно държавно управление , с цел да се решат икономическите проблеми пред страната.

Михаил Кръстев означи, че Министерство на финансите ще гони такива параметри в бюджета, с цел да може България да влезе в Еврозоната. Проектобюджетът, който Министерство на финансите ще входира в първите дни на новия парламент, е жертван на крах, счита Кръстев.

Той посочи, че процесът за влизане на България в Еврозоната зависи и от финансирането на обществените разноски . Министерство на финансите не може да имитира дълг по метода, по който му се желае, добави още Кръстев.

Икономистът от Института за пазарна стопанска система Лъчезар Богданов добави, че всякога април месец се приготвя средносрочна бюджетна рамка и финансовият министър би трябвало да даде своето виждане. Няма нищо изключително във всичко това, само че другояче финансовата непоклатимост е недостиг - в случай че има прекомерно огромно разминаване, би трябвало да бъде финансирано по някакъв метод. Затова множеството страни гледат да влязат в някакви рамки. Дебатът е по какъв начин да се направи бюджет, който е с доста невисок недостиг, изясни Богданов.
 Служебният кабинет предлага нови налози с идея за държавен бюджет
Служебният кабинет предлага нови налози с идея за държавен бюджет

Вдига някои Данък добавена стойност и акцизи

Той настоя служебното държавно управление да бъде импортиран план на бюджет с по-нисък недостиг и с по-ниско харчене. В момента пазарите се възстановиха, нещата вървят към естествена обстановка и би трябвало да имаме обикновено бюджетно ръководство, а не да се вкарва екзотика в бюджетната рамка, акцентира Лъчезар Богданов.

Икономистът дефинира предлагането за смяна на курса лев-евро като безконтролно и като нещо, с което България няма да може да влезе в Еврозоната. Това ще е тест за всички партии в парламент. Как партиите ще желаят България да влезе в Еврозоната, като са подготвени да гласоподават бюджет с 6% недостиг, в сравнение с с 3%, недоумява Богданов, съгласно който нямаме безвъзмездни пари, с цел да взимаме непрекъснато заеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР