Няма смисъл да се води разговор с управляващите за квоти

...
Няма смисъл да се води разговор с управляващите за квоти
Коментари Харесай

Животновъдството било в криза откакто има демокрация в България“

Няма смисъл да се води диалог с ръководещите за квоти за украинския импорт , защото нищо не зависи от българското държавно управление. Това съобщи в студиото на Нова телевизия Атанас Атанасов, Федерация на развъдните организации в говедовъдството , която е член на , учредена през май месец тази година. Именно камарата е главен уредник на актуалните митинги.

Първо по думите на Атанасов тези квоти зависят напълно от Украйна и от решението на тяхното министерство на стопанската система. Затова и българското държавно управление няма думата , а българските производители не се усещат показани. Атанасов призна обаче, че съглашението е сред Европейска комисия и Украйна и въпреки всичко Европейска комисия води някакви договаряния. Остана на позицията, че с властта у нас няма смисъл да се договаря.

Свалянето на възбраната за импорт на украинско зърно няма да понижи цените и ние, като производители, а и потребителите ще продължим да плащаме, съобщи Атанасов. Протестиращите земеделци чували и доста други подправени причини от властта , само че Атанасов не уточни нито един подобен. Обясни, че отглеждането на животни е в рецесия, откогато " има народна власт в България " . Върна се и на ръководството на Тройната коалиция, като държеше да каже, че и в този момент ръководството е като Тройната коалиция.

Атанас Атанасов насочи рецензията си към вноса на непозната продукция въобще у нас и по особено към модифицираната стока на пазара (салами, салами, бел.ред.), като уточни, че на никое място не се отбелязва, че тя се прави най-вече от вносно месо, а не от българско.

Трябва да се формулира и запише в стандартите за качество, така наречен БДС, че такава продукция би трябвало да е единствено с българско произвеждане . Това било изпуснато още преди десетилетие, само че очевидно е мотив да се стачкува в този момент.

Атанас Атанасов прикани ръководещите да не се пробват да всяват разкол измежду българските производители.
 Протестът на зърнарите се нарежда на подстъпите на София
Протестът на зърнарите се нарежда на подстъпите на София

След среща в Министерство на вътрешните работи е реализирано съглашение да не затрудняват придвижването в столицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР