Няма сила, която да накара властта да си отвори очите

...
Няма сила, която да накара властта да си отвори очите
Коментари Харесай

Слатински: Няма сила, която да накара властта да си отвори очите за реалността

" Няма мощ, която да накара властта да си отвори очите за действителното състояние на нещата.
Трите само достоверни критерии, които ни демонстрират действителното положение на нещата приказват, че бедата е към момента тук и даже става още по-голяма, въпреки че броят на направените PCR проби пада, а отсам падат и бодро рапортуваните цифри за новите публично инфектирани с вируса.
Първо, това е доста високият % на позитивните проби по отношение на всички проби – той се движи към 40%.
Второ, това е броят на умрелите от (с) вируса – те не престават да нарастват с по над 150 души на денонощие, което значи 1000 души на седмица.
Трето, това е броят на инфектираните медицински служащи – те не престават да нарастват с по над 180 души на денонощие, което значи 1250 души на седмица.
Аз не споделям изводите на другояче доста обективно и тъкмо до момента описващите обстановката математици.
Разбирам, че и те желаят да кажат най-накрая нещо оптимистично, само че няма по какъв начин общ брой от погрешни данни да води до правилни изказвания. Единственото, което може да се случи е наклонността за понижаване на публично установяваните нови инфектирани да тласне властта към прибързани отслабвания на ограниченията, еднакво на същински камшик на пандемията при започване на идната година ", съобщи специалистът по национална сигурност Николай Слатински в обществените мрежи.
 Коментар: Как Борисов да се оправи с пандемията, като цялото му ръководство е проба-грешка Коментар: Как Борисов да се оправи с пандемията, като цялото му ръководство е проба-грешка
" Както написа мой ФБ-приятел, още преди вирусът да тръгне нагоре, въпреки че бе очевАдно, че ще тръгне нагоре, и от самото начало след тов...
" Ето и три обстоятелството от последното денонощие.
Първо, мой прочут има потребност заради развиването на заболяването от вируса да влезе в болница. Казали са му – недей, едно, че там няма с какво да ти помогнат; второ, ще ти отговорят, че нямат кревати. Болниците в страната са достигнали максимума си за действително обезпечени с медицински личен състав места (общо за страната те са едвам 7000) и е всеобща процедура да се пазят по няколко места за специфични случаи – близки, родственици и приятели; авторитетни или известни хора (забелязвате ли, че всякакви футболни босове нямат проблем да бъдат признати в елитни болници).
Второ, различен мой прочут се нуждае от лекарство заради развиване на заболяването от вируса. Казали му, че освен в болничното заведение, в целия град няма. Обадил се на другари в няколко града – няма! Няма! Нищо, че министър председател и министър непрекъснато изясняват, че дефицит на медикаменти няма. Има и то изострен дефицит. Има! Има животозастрашаващ дефицит.
Трето, трети мой прочут е доста зле в интензивното поделение. Роднитите му в суматоха. Молят да им оказа помощ с контакти в тази болница, подготвени са да платят каквото и колкото би трябвало. Със съответния виновен доктор сме в положителни връзки. Той ми споделя първо – да дадат парите на Дядо Господ, тъй като всичко в неговите ръце, ние вършим мааксималното – с тези към момента здрави лекари, с тези нищожни медикаменти, с тази износена инсталация, с тези 1-2 лелки, които за никакви пари сменят подлоги. Нима нищо не може да се направи? – запитвам. Може. Това е да намерят връзки и да реалокират болния в по-елитна болница. Да го лекуват не като простосмъртен, тъй като той е просто смъртен, а като ВИП. За ВИП-овете постоянно има най-хубавите лекари, има най-съвременната инсталация, има най-съвременните медикаменти, има най-модерните условия ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР