Няма сигнали засега, че икономическото забавяне в Германия може да

...
Няма сигнали засега, че икономическото забавяне в Германия може да
Коментари Харесай

Няма опасност германската икономика да изпадне в рецесия, съобщи Бундесбанк

Няма сигнали към този момент, че икономическото закъснение в Германия може да прерасне в криза. Постъпващите стопански знаци към момента допускат, че настоящата икономическата уязвимост може да се окаже единствено краткотрайна, след което е вероятен напредък през втората половина на годината. Това разгласи централната банка на страната в постоянния си месечен стопански отчет.

Германската стопанска система съумя да избегне рецесията в края на предходната година, откакто през третото тримесечие Брутният вътрешен продукт се сви с 0.2% по отношение на предходните три месеца, като това беше последвано от застоялост на стопанската система (нулев растеж) през четвъртото тримесечие. Брутният вътрешен продукт на страната остана без смяна през последното тримесечие на 2018 година,което значи, че страната е избегнала изпадане в техническа криза. Германия е отчела 0,0% спрямо третото тримесечие и 0,6% по отношение на последното тримесечие на 2017 година Застоят в края на 2018 година главно е поради забавянето на международната стопанска система и комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и други страни. Ситуацията към Брекзит също оказва въздействие.

Въпреки че избегна рецесията, от ден на ден анализатори се притесняват, че слабостта на немската стопанска система може да се окаже по-голяма и по-продължителна от предстоящото, което би изложило на риск цялостното икономическото показване на Стария континент.

"Слабите индустриални поръчки, все по-мрачните бизнес настройки и мудните бизнес вложения предвид на растящата световна неустановеност вследствие на процеса на Brexit и на интернационалните търговски спорове допускат, че е малко евентуално стопанската система на Германия да възвърне възходящия си подтик през зимните месеци ", предвижда Бундесбанк, представена от Ройтерс.

Германия е един от най-големите експортьори в света, тъй че положението на стопанската система й се преглежда като знак за положението на международната стопанска система. Наскоро немското държавно управление промени прогнозата си за растежа за 2019 година от 1,8 на 100 на 1% поради международното комерсиално напрежение и забавянето на международната стопанска система.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР