Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъждКметът

...
Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъждКметът
Коментари Харесай

Кризисен щаб анализира щетите след проливния дъжд в Хасково

Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъжд Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на съвещание, с цел да се проучват вредите от проливния дъжд , оповестиха от пресцентъра на Общината. В съвещанието участваха представители на пожарна, полиция, „ Общинска полиция “, ВиК. За по малко от час в Хасково нощес са паднали 62 л/кв.м . Огромното количество вода е нанесло щати най-много по уличната инфраструктура, има наводнени магазини, изби подземни гаражи.
 
Няма бедстващи или потърпевши хора , няма прекратени пътища до села в общината. Всички улица в града са проходими, регистрира щаба.
 
Установено е проваляне на част от мост над дере по бул. „ Никола Радев “ (пътя за кв. „ Болярово “). Свлякла се е земна маса в сектор от към 6-7 м от тротоара на пътя, подкопан е с към 20 сантиметра и асфалтът. Това наложи ограничение на придвижването в този сектор на платното, тъй като има възможност да пропадне.
 

Наводнени приземни етажи на къщи има на ул. „ Пионер “. Там ще бъде изпратена техника от Оперативна програма „ Екопрогрес “ с цел да почисти инертните материали, а от ВиК-Хасково ще обезпечат машина „ Вома “ за почистването на канализацията. От пожарната не престават да отводняват изби, асансьорни шахти и подземни гаражи. Към този час се изпомпва водата с дълбочина над два метра от комплекс „ Ривърхаус “, отводняват се още пространства на ул. „ Тутракан “.
 
Повече от 20 отводнявания са направили от нощес до през днешния ден чиновниците на пожарната. Отстраняват се паднали дървета на улиците „ Ихтиман “ и „ Драгоман “. Общо 110 сигнала са получени нощес от дежурния в Община Хасково . Част от тях са на жители, други са предадени посредством тел 112. Имало е закъсали коли в наводнените пътни участъци-->
 
Без ток са били селата Нова Надежда и Узунджово, спиране на електричеството е имало и в хасковските квартали „ Куба “, „ Любен Каравелов “ и „ Ручока “. Още нощес електрозахранването е възобновено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР