Няма съществена промяна в цените на горивата на бензиностанциите. Средните

...
Няма съществена промяна в цените на горивата на бензиностанциите. Средните
Коментари Харесай

За 9 дни горивата у нас поскъпнаха средно с над 12 ст. за литър

Няма основна смяна в цените на горивата на бензиностанциите. Средните цени на бензина и дизела са единствено с 1 стотинка нарастване по отношение на през вчерашния ден, те са под 3 лева за литър.
Снимка: bTV
Между 2 и 3 март обаче цените означиха растеж сред 8 и 10 стотинки за литър при другите горива. В първия ден на войната - 24 февруари, цените бяха 2,55 лева за литър бензин и 2,62 лева за литър дизел.

Енергийният министър разгласи, че високите цени на петрола на интернационалните пазари неизбежно ще дават отражение и у нас.
Търговците на горива обясниха, за какво някои колонки са заложили на фрапантно нарастване през последните дни.
„ Те нямаха задоволително количества. Решиха да вдигнат цените, с цел да не се окаже, че нямат бензин – неверна логичност, както се оказа “, съобщи притежателят на бензиностанция Димитър Хаджидимитров.

Горива у нас има, твърдят браншът и властта. Нефтената рафинерия в Бургас не е намалявала производството си и работи на цялостния си потенциал, обявиха за bTV от "Лукойл Нефтохим ". Три танкера доставяха тази заран петрол.

„ Няма проблем с количествата горива в България и на второ място не се следи понижаване на налягането по трасетата с „ Газпром “ надлежно, все още, проблем за електроенергийната система няма “, съобщи енергийният министър Александър Николов.
„ Всички доставки от "Газпром износ " се извършват в цялостен размер. Плащанията към "Газпром " за март са осъществени сполучливо и "Булгаргаз " не е в нарушавания на договорни връзки. А още от средата на февруари добивът от хранилището в Чирен е стеснен до най-малко или прекратен, когато има остатъци, или е допустимо, уточни още министърът.
Енергийният министър отхвърли и упреците на ГЕРБ, че е продаден газ в чужбина на ниски цени в нощта, когато стартира войната и съобщи, че има покупка, а не продажба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР