Няма санкциониращ механизъм за контрол, ако Скопие не изпълнява подписаните

...
Няма санкциониращ механизъм за контрол, ако Скопие не изпълнява подписаните
Коментари Харесай

Историкът Спас Ташев: Във френското предложение не става въпрос изцяло за нова позиция, а за приемственост

Няма санкциониращ механизъм за надзор, в случай че Скопие не извършва подписаните задължения

"Във френското предложение не става въпрос напълно за нова позиция, а за последователност. Това го споделям предвид на тези опасения, които се стартират, че надали не след края на френския мандат евентуално ще се тръгне към напълно нов вид за решение на противоречивите ни проблеми със Северна Македония ". Това разяснява историкът доцент Спас Ташев в „ Още от деня “ по

Според него даже да е изминал мандатът на френското председателство, предлагането е добра основа, върху която може да се стъпи и да се надгради, с цел да реализира своите цели.

"Двустранният протокол е част към пакета, който се планува да бъде включен при решаването на противоречивите проблеми и в това е шансът на България. Протоколът значително пази българския интерес “, добави Ташев.

Но той добави, че протоколът би трябвало да се уточни от българска страна, тъй като във връзка с някои наши претенции гаранциите са единствено пожелателни. Също по този начин няма санкциониращ механизъм за надзор, в случай че Скопие не извършва подписаните задължения.

Ташев счита, че когато България има подготвена позиция и я показа пред своите евро-атлантически сътрудници, ще реализираме доста значим външнополитически резултат – натискът от Европа ще бъде върху Скопие, а не върху София.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР