Няма съмнения, че именно Илко Захариев, станал известен като Червения

...
Няма съмнения, че именно Илко Захариев, станал известен като Червения
Коментари Харесай

Червеният пират признал за заплахите към магистрати и политици | Заплашвал и съда във Варна

Няма подозрения, че точно Илко Захариев, станал прочут като Червения корсар, стои зад злонамерените закани към представители на централната и локална власт. Това съобщи шефът на Групово дело " Национална полиция " Атанас Илков.

Илко Захариев беше арестуван нощес в региона на Боянските гробища без да оказва опозиция. Пред органите на реда той е признал, че персонално е направил заканите, добави Владимир Димитров от отдел " Киберпрестъпност " на ГДБОП.

Създал е десетки имейли, от които е разпратил стотици закани с еднакъв текст. Сред заплашваните са арбитър Цариградска, шефът на Национална агенция за приходите, политици и мол. Следял е протичащото се в публичния живот и това му е служело за ориентир, добави Димитров.

От Министерство на вътрешните работи изключват версията арестуваният да е контактувал с лица от престъпния контингент.

" Нито има лица от престъпния контингент, с които той е комуникирал, нито има политически колорит. Той е извънредно противообществен, няма лица, с които да контактува, той е живеел самичък, водил е клошарски метод на живот, тъй че всичко това го изключваме ", посочи Илков.

Директорът на Групово дело " Национална полиция " сподели още, че арестуваният демонстрира правила на душевен отклонения и занапред следва да бъде диагностициран.

Експертите от ГДБОП откриха по безапелационен метод, че лицето е изпращало заканите към вицепремиера Мария Габриел, арбитър Владислава Цариградска, вътрешния министър Калин Стоянов, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и други В телефоните на мъжа са открити всички имейли, съвпадащи на 100%.

След задържането му стана ясно още, че мъжът е заплашвал още министъра на образованието Галин Цоков, съда във Варна, столичен мол и СГП. Задържаният е изпратил 20 имейла със закани и до Агенция " Митници ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР