Няма съмнение, че всички, в целия свят ще бъдем засегнати

...
Няма съмнение, че всички, в целия свят ще бъдем засегнати
Коментари Харесай

Проф. Гарабед Минасян: Страдаме от некачествено управление

Няма подозрение, че всички, в целия свят ще бъдем наранени от войната в Украйна. Най-вече ще бъдат наранени тези страни, които са въвлечените в спора. Това съобщи проф. Гарабед Минасян пред Българска национална телевизия.

Най-голямото ни преимущество е, че сме членове на Европейски Съюз, уточни проф. Минасян и добави, че Европа ще съумее да откри решение на войната в Украйна , което няма да бъде толкоз просто. Работата е това, че няма да решаваме усложненията сами, чака икономистът.

Според него работата не е в това дали Европа ще съумее да се оправи, а в нашето вътрешно ръководство . Това, от което страдаме е в недоброто и некачествено вътрешно ръководство, разкритикува проф. Гарабед Минасян и добави, че имаме най-ниския ритъм на развиване .

Това, което е належащо за нашата стопанска система е интензивни вложения, само че това, от което страдаме е от неналичието на вложения , посочи проф. Минасян. Той недоумява коя е повода, която кара вложителите да изнасят своите вложения в чужбина.

Според проф. Минасян е въпрос на положително ръководство превъзмогването на компликациите. Трябва да има вътрешни структурни промени , настоя той.

Икономистът Мартин Владимиров съобщи, че нарастват рисковете, че в един миг ще стане невероятно да се купува съветски нефт, без да навлече резултата от огромните наказания . Страни като България получават една концепция по-ниски цени, само че цената на горивата пораства доста в цяла Европа. По-ниските цени на суровия нефт не значи, че това е добра вест за нас, посочи Владимиров.
 Васко Начев: Ембарго за газа е последната стъпка
Васко Начев: Ембарго за газа е последната стъпка

Минимум с 50 лева ще се усилят сметките, предвижда той

Трябва да работим за внасяне на различен природен газ от Гърция , настоя икономистът.

По думите му изправени сме пред тежка обстановка и е необичайно, че държавното управление не е изготвило съглашение за взаимност с Гърция за най-малко количества природен газ. Ако се стигне до прекъсването на газа от Русия, ние ще би трябвало да предложим доста положителни условия и поръчка за огромни размери, уточни Владимиров.

Според него в България има деформиране на пазара на горивата, като в моменти на рецесия поради неналичието на конкуренция подвигат цените на горивата. Когато спрат доставките на недопечен нефт от Русия, в идващите седмици цената, която ще забележим, сегашните цени ще ни се видят като сантиментален филм.

Той уточни, че при пазарната централизация, когато има монопол на пазара, една съветска компания може да го употребява за политически напън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР