Няма съмнение, че процесът в ляво е агонистичен. Левицата или

...
Няма съмнение, че процесът в ляво е агонистичен. Левицата или
Коментари Харесай

Не може да се прогнозира дали гласове ще прелеят от БСП към Левицата

Няма подозрение, че процесът в ляво е агонистичен. Левицата или умира, или се трансформира, само че това е доста бездънен и неприятен развой. Това съобщи пред News.bg социологът Андрей Райчев за разкола в Българска социалистическа партия в навечерието на предварителните парламентарни избори на 2 април.

Той уточни, че е мъчно да каже дали гласовете от разкола в Българска социалистическа партия могат да се пренесат в Има такава опция, само че това е огромно тестване. Тези хора, които са част от новото ляво обединяване - Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков се не както би трябвало, а както могат. Те работят в невъзможност и вършат вероятното, а не нещо, което е замислено и целеустремено. Всичко зависи от рефлекса на левия електорат и дали имат възприятие за самозапазване, изясни Райчев.

" Положението на левите хора е доста неприятно ... Рано или късно тези хора ще си намерят идентичността. Това е краткотрайно положение на левицата и е доста неприятно положение ", разяснява Андрей Райчев.
 Политолози отписаха
Политолози отписаха " Левицата ", Българска социалистическа партия се трансформирала в маргинална партия

" Магнитски " щял да има последствия след изборите

Той не счита, че Българска социалистическа партия може да изпадне от българския политически хайлайф , само че до нарастване на резултата на предварителните парламентарни избори на 2 април и дума не може да става. " Съдбата на партията под управлението на госпожа Нинова е следната - имаха милион гласа, след това станаха под половин милион, след това станаха под 400 000, след това станаха под 300 000 гласа. Сега, в случай че станат под 200 000 ще е в духа на тази наклонност, само че към този момент на ръба на оцеляването ", посочи социологът.

Той означи, че въпреки всичко Българска социалистическа партия е 130-годишна партия с големи обичаи - освен хубави и освен неприятни с голямо наличие в историята на България, само че това май че върви към привършване. Българска социалистическа партия е имала моменти на мъка - няколко пъти се е разпадала и възстановявала, тъй че може да станем очевидци на нещо сходно и в този момент, не изключва Андрей Райчев.

За новите политически обединения, които се записаха в Централната изборна комисия (ЦИК) за предварителните избори на 2 април и имат ли те късмет да влязат в 49-ото Народно заседание, Райчев съобщи, че съгласно самите обединения имат късмет да влязат в законодателния орган, само че практиката демонстрира, че нищо сходно не се случва. Все още не се знае какъв брой партии ще са в Народното събрание и дали ще се резервира политически партии в Народното събрание, тъй като не се знае какво ще направи Вътрешна македонска революционна организация с " Български напредък ", не се знае и ориста на новата левица. Може и да стане някоя изненада, само че за най-малките партии няма място в Народното събрание , сподели още Андрей Райчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР