Няма съмнение, че палежът на колата на районния прокурор на

...
Няма съмнение, че палежът на колата на районния прокурор на
Коментари Харесай

Прокурорът със запаления "Мерцедес" води дела срещу сутеньори и трафиканти

Няма подозрение, че палежът на колата на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е обвързван с работата му, споделиха за “24 часа ” от екипа, зает с следствие на закононарушението. Установено е, че обвинителят няма персонални врагове и проблеми, а и не е бил обект на закани. Престъплението е било добре квалифицирано и неслучайно е определено времето на палежа - 4 ч на разсъмване. 16-годишният мерцедес на прокурора бе разпален във вторник пред дома му на улица в Септември. Кацаров е прокурор от кариерата с 14-годишен стаж Води едни от най-тежките каузи в Пазарджишката районна прокуратура, на която от 2010 година е административен началник. От тази година е втори мандат на поста след извоюван конкурс във Висш съдебен съвет.

В неговата пълномощия са общините Пазарджик, Септември, Белово и Лесичово с съвсем 200 хиляди поданици.

Колегите му са потресени от похищението и упорстват полицията да употребява целия си запас за откриване на закононарушението, тъй като са наясно, че Кацаров има доста врагове измежду незаконния контингент.

Георги Кацаров е обвинител в съвсем всички досъдебни производства и последвали каузи против сутеньори и трафиканти на жива плът за Западна Европа, които са в юрисдикцията на районната прокуратура. Приоритетно се занимава и с делата за контрабанда на акцизни артикули и опиати, културно-исторически полезности.

През 2007 година е награден от тогавашния министър на вътрешните работи във връзка огромна разработка и реализация за секване на трафик на наши културно-исторически полезности към Западна Европа, Съединени американски щати и Канада.

Операцията тогава се реализира на процедура на територията на цялата страна. Кацаров управлява досъдебните производства и интервенциите по откриване на 2 от най-големите оранжерии за марихуана, разбивани у нас - тези в селата Говедаре и Мало Конаре, през 2013 година

В Мало Конаре идва персонално тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров поради огромното количество - над 5 т канабис.

Прокурорът не за първи път е обект на закононарушение През 2008 година Георги Кацаров открива, че е наблюдаван и заснеман от двама незнайни за него. В един от случаите вижда непознатите мъже да го следят и снимат, когато е в фамилната вила на родителите си в с. Церово. Успява да подгони натрапниците и записва номера на колата им.

По-късно мъжете са арестувани от чиновници на РЗБОП. При разпитите им се открива, че те са наети от общинска съветничка и бизнесдама от Септември. Жената решила, че Кацаров е потулил дело за побой над сина ѝ. Поради това наела частни детективи да го наблюдават и филмират, с цел да го заловен в нерегламентирани контакти с лице, което считала отговорно за побоя над детето ѝ.

Най-парадоксалното в тази ситуация е, че окръжната прокуратура в Пазарджик приключва производството против двамата частни детективи и поръчителката. Това постанова Георги Кацаров да заведе цивилен иск против дамата, който печели през 2013 година и съдът му присъжда обезщетение от 10 хиляди лева

Кацаров е единственият прокурор в региона, който персонално посещава местопрестъпленията и е праволинеен в работата си. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР