Няма риск от затваряне на болницата във Видин, каза председателят

...
Няма риск от затваряне на болницата във Видин, каза председателят
Коментари Харесай

Мутафчийски: Няма риск Видин да остане без болница

Няма риск от затваряне на болничното заведение във Видин, сподели ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг тази заран.
"Такъв риск не съществува, тъй като личният състав на болничното заведение е прекомерно огромен, без значение че са от други специалности. Това се акцентираше в последните дни, че лекуват Covid-19 заболели кожен лекар и други експерти, само че в действителност аз доста от дълго време ви разгласих в Щутгарт, да вземем за пример, четвъртото поделение в Университетската болница се обслужва от травматолози. Нищо извънредно ", сподели Мутафчийски.
От вчерашните четири позитивни проби за ковид в област Видин, една е на здравна сестра, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински.
"Освен здравната сестра, имаме и позитивна проба на санитар. Иначе самото лице е брачен партньор на към този момент позитивна здравна сестра, още от предходната седмица, те са си и двамата под карантина, на антибиотично лекуване, просто при него малко се е засилила симптоматиката и оня ден е пристигнал в незабавното и са му пуснали тестът и по този мотив му е излязъл резултата. Като медицински личен състав са 17 души, а другите са 10 ", сподели доктор Владински.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР