Няма реална опасност абонатите в столицата да останат без парно

...
Няма реална опасност абонатите в столицата да останат без парно
Коментари Харесай

Директорът на Топлофикация гарантира, че София няма да остане без парно и топла вода

Няма действителна заплаха клиентите в столицата да останат без парно и топла вода през отоплителния сезон. Това съобщи в утринния блок на bTV изпълнителният шеф на „ Топлофикация София “ инж. Александър Александров. По думите му сдружението може да подсигурява, че потребителите няма да останат на студено през зимата.

„ Топлоподаването е обезпечено с решение на Конституционния съд от 2010 година, което споделя, че никога топлоподаването за софиянци не може да бъде прекъсвано. Спирането би било пагубно за София “, сподели Александров.

Вчера депутатите дебатираха може ли „ Топлофикация София “ да продължи да работи в случай, че през последните години не са подхванати ограничения за подобряването на инсталациите им по този начин, че да дават отговор на европейските еконорми. Според Александров на сдружението не е отнето разрешителното за работа.

„ Има актуализирано позволение – сложно, в което са изменени нормите за азотни окиси от 200 на 100 мг. Това е по отношение на признати нови нормативни равнища, които Европейската комисия е изискала. В последните десетина години „ Топлофикация “ направи редица вложения и е трансформирала равнищата на азотни окиси, които излъчва “, изясни шефът на сдружението.

Той посочи обаче, че равнищата не дават отговор на последните евроизиквания, които са въведени през 2018 година Александров добави, че „ Топлофикация София “ е подала искане за краткотрайно отсрочване на нормата за азотни окиси до момента в който се вкарат нужните съоръжения.

Изпълнителният шеф отхвърли обвиняванията на екоминистъра Асен Личев, че сдружението не е предписание никакви вложения в тази тенденция от 2018 година Според него обаче вложения в уреди, построени през 60-е години на предишния век, не могат да реализират нужните правила.

„ Разработваме нови проекти за съществена смяна в метода, по който се създава топлинна сила, с което да осигурим за идващите 50 години зелена сила. В идващите три години ние ще можем да подновим инсталациите, които да бъдат водородно насочени “, посочи Александров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР