Няма разногласие в коалицията за бюджета, това е нормален диалог,

...
Няма разногласие в коалицията за бюджета, това е нормален диалог,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Няма разногласие в коалицията за бюджета

Няма различие в обединението за бюджета, това е естествен разговор, не бих го нарекъл конфликт на гледни точки. Имаме една и съща философия и взор по какъв начин би трябвало да се развиват избрани браншове. В диалози мисля, че ще стигнем до единодушие, съобщи в " Денят стартира " Иво Мирчев от " Демократична България ", заместник-председател на енергийната комисия в Народното събрание. По думите му позицията на " Демократична България " не може да се промени, а " ИТН " са на същото мнение.

" Ще предложим размерът от 3000 лв. да не се пипа до 1-ви юли, а до 1-ви юли Министерството на финансите, комисията по бюджет и финанси, да беседва с браншовете, които са най-силно под въздействието на оптималния застрахователен приход и да вземат дружно решение с какъв коефициент да се усилва автоматизирано той, с цел да може да не се постанова в края на годината да се взима решение ", сподели Иво Мирчев.

Той разясни, че би трябвало да има ясна визия за високотехнологичните браншове. " Искаме да има ясна предвидимост и диалог с IT фирмите за автоматизиран механизъм, за коефициент, който да се съблюдава. Аргумент да се усилва оптималният застрахователен приход има, защото не е увеличаван от доста време. Тук въпросът е, че Македония да вземем за пример махна напълно върху IT фирмите този вид облагане ", добави Иво Мирчев.

Според него България има интерес да развива тъкмо този бранш, тъй като това е секторът с най-висока добавена стойност. Иво Мирчев разяснява избирането на Станислав Тодоров за началник на КЕВР по този начин: " Регулатори в България нямаше до през вчерашния ден. КЕВР беше под мощно политическо въздействие, желаеме същински самостоятелен регулатор ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР