Няма радиоактивни елементи, нито химически, нито биологични, така че притеснението

...
Няма радиоактивни елементи, нито химически, нито биологични, така че притеснението
Коментари Харесай

Не е открито опасно вещество в товара на самолета, намерени са шест тела

Няма радиоактивни детайли, нито химически, нито биологични, тъй че терзанието от страна на жителите е безпочвено, заяви кметът на Пагиу, Филипос Анастасиадис. Телата на шестимата пасажери в самолета Антонов, който се разруши в региона на Кавала, са открити.

Кметът уточни, че през идващите дни ще продължи интервенцията по премахване на множеството муниции, които са разпръснати в региона при рухване на самолета, заради което подхванатите ограничения за блокиране на региона ще продължат да съществуват.

Товарът, транспортиран от разрушилия се в събота украински аероплан " Антонов " в региона на Кавала продължава да е под микроскоп на следствие. Според известие от сръбската компания за оръжия и отбранителни системи Valir, самолета е превозвал M62 подготвителни снаряди за минохвъргачи 60 mm и 82 mm, както и осветителни минохвъргачни снаряди M67-82 mm.



Специален екип за реагиране на ядрено-биологично-химическата отбрана от 14 души е на мястото на злополуката. Според информацията на телевизия СКАЙ екипът ще проверява дали в товара на самолета е имало противотанкови мини с фосфор. Както категорично се загатва в отчета, фосфорът е рисков химикал, употребен в балистични оръжия и осветителни ракети. Властите сега не знаят дали е транспортиран, в какво количество и дали е деактивиран от детонациите. Ако има подобен товар, той не е бил заявен.

В същото време в региона царува мощно безпокойството от газовете и белия прахуляк, останал след злополуката на украинския аероплан. Инструкциите към жителите са, да не влизат в контакт с веществото, само че мнозина оповестяват за " изгаряне " на очите и носовете от събота вечерта.

Забранено е придвижване на транспортни средства и пешеходци в засегнатите региони Антифилипо и Палеохори.

Пожарната работа е отделила региона в радиус от към 400 метра. Препоръките към хората, живеещи покрай мястото на злополуката,са да не отварят прозорците си и да не напущат домовете си, както и да носят маски.

Фаталният аероплан е украински на компанията " Меридиан ". Той е изхвърчал с 8-членен екипаж в събота следобяд (16/6) от Ниш, Сърбия, на път за Бангладеш. По време на полета е зародила механична щета и водачът е изискал да направи спешно кацане в Кавала. Първоначално водачът е споделил, че се е запалил един мотор, само че наподобява, че в последна сметка и четирите са били наранени, вследствие на което самолетът е " горящ " и е почнало съдбовното рухване, както се вижда от видеоклипове на локални поданици. Екипажът от 8 украински жители са починали при злополуката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР