Няма пряка военна заплаха за България заради войната на Русия

...
Няма пряка военна заплаха за България заради войната на Русия
Коментари Харесай

Заков успокои: Няма пряка военна заплаха за България

Няма директна военна опасност за България поради войната на Русия в Украйна. Това удостовери за следващ път министърът на защитата Драгомир Заков преди присъединяване си в комисията по външна политика в Народното събрание. Според министъра на външните работи Теодора Генчовска бежанската вълна ще се усили.

Военният министър обаче не скри, че за България има опасности поради военната атака на Русия в Украйна.

" Българското министерство на защитата и българското държавно управление взимат всички ограничения България да е добре предпазена, както наши национални ограничения, по този начин и такива с наши съдружници. Имаме сега съюзнически сили на българска територия, ще има и други съдружници, които ще ни оказват помощ, ще запълваме тези неналичия на качества, които имаме, по този начин, че България ще продължи да бъде добре предпазена, само че да, опасности има. Няма директна военна опасност обаче. Нека да създадем тази разлика, с цел да не се плашат хората ".

Министърът на външните работи Теодора Генчовска счита, че бежанската вълна поради войната в Украйна ще се усили:

" Разселените вътрешно хора в Украйна са над 10 милиона към този момент, които евентуално биха могли да станат част от бежанската вълна. Най-важно е да създадем всичко допустимо хората, които бягат от войната, да се усещат добре на територията на страната. Основно филантропични действия са обсъждани на този стадий в Министерски съвет ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР