Няма проблеми при язовирите за питейно и битово снабдяване, вследствие

...
Няма проблеми при язовирите за питейно и битово снабдяване, вследствие
Коментари Харесай

Няма опасност от преливане на язовири заради пороите, уверяват от МРРБ

Няма проблеми при язовирите за питейно и битово доставяне, в резултат на изобилните дъждове, увери зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Няма преливане на някой от десетте сложни язовира. Предприето е следено изпускане на два от язовирите и равнищата се поддържат, по отношение на напътствията на Министерство на околната среда и водите, речните кревати в надлежно разстояние от язовирите са почистени, заяви още той.
" Дежурните екипи са на 24-часов режим и при нужда сме подготвени да спомагаме и по премахване на вреди на общинска инфраструктура ", увери още Нанков.
Засега е затворен е пътен сектор от второразреден път Горна Оряховица - Първомайци, поради преливане на река Янтра от пороите, заяви още Нанков. В момента калната маса и падналите дървета се разчистват и има обходен маршрут, който се контролира дружно с екипи на КАТ и пътна полиция. Очакванията са до няколко часа да бъде отворен обходният маршрут сред Горна Оряховица и Първомайци.
За обстановката в Пловдивско той заяви, че още от 1 ч. през нощта екипите са изпратени да отстранят свлечената от дъждовете земна маса на второразреден път сред Асеновград и Смолян и посочи, че придвижването е гладко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР