Няма причина да се паникьосвате от възможна пандемия COVID-19. Паниката

...
Няма причина да се паникьосвате от възможна пандемия COVID-19. Паниката
Коментари Харесай

ПОЛЕЗНО за коронавируса II

Няма причина да се паникьосвате от допустима пандемия COVID-19. Паниката не оказва помощ!(ПОДРОБНОСТИ) По-добре е да употребявате времето си и да увеличите отбраната на организма си. Полезно за ковид, приготви за вас екип на Actualno.com.
В момента в България стартира втора вълна на сезонния грип, по тази причина здравните управляващи чакат разболелите се да се усилят. Не изпадайте в суматоха, тъй като появяването на признаци, не значи, че сте болен от ковид. Потърсете за съвет персоналния си доктор или се обадете на горещата телефонна линия(02/807 87 57 ), отворена от държавното управление.
Митове и обстоятелства за ковид Разузнавателна служба на Турция: Всички са застрашени от новия ковид.
ФАКТ: Най-уязвими са хората във възрастовата група 60+. Особено в случай че имат съпътстващи хронични или други тежки болести. До момента не са регистрирани тежки или смъртни случаи при деца под 9 години.
Разузнавателна служба на Турция: Новият ковид (2019-nCov) може да се предава посредством предмети, като монети или банкноти.
ФАКТ: Рискът от заразяване с новия ковид след досег към предмети, включително монети и банкнотите доста невисок. Вирусът резервира жизнеспособността си на повърхностите в продължение на няколко часа. При спазване на хигиена рискът е дребен.
Разузнавателна служба на Турция: При кашлица и кихане новият ковид (2019-nCoV) може да се популяризира на разстояние от 8 м.
ФАКТ: Капките, отделени при кашляне и кихане се популяризират от болния на не повече от 1 метър.
Разузнавателна служба на Турция: Новият ковид (2019-nCov) може да се разнася във въздуха на огромни дистанции.
ФАКТ: Коронавирусите НЕ МОГАТ да се разнасят на огромни дистанции. Заради огромната маса на капките, отделяни от инфектирания при кашляне и кихане те не могат да преодоляват огромни дистанции във въздуха. Заразяването може да стане при досег до очите, устата или носа след контакт с ръце с инфектирана повърхнина.
Запомнете! Респираторните маски обезпечават незадоволителна отбрана на здравите хора. Поради дишането маските се овлажняват, тъй че след 20 минути отбраната им престава да работи. Ето за какво, носете медицински маски.
Ще помогне ли това да се прекъсне веригата на инфекцията?
Коронавирусите се предават по въздушно-капков път. Разпространението на вируса се случва в гърлото. Оттам вирусът може по-бързо, в сравнение с от белия дроб, още веднъж да откри излаз от организма - да вземем за пример посредством кихане, кашляне или издухване на носа. По този метод вирусът COVID-19 още веднъж може да се появи на повърхности, от които по-късно може да навлезе в организма на различен човек посредством контактно заразяване или посредством ръце.
Какви ограничения ще ви защитят от пренасяна по въздуха зараза? - Спазвайте отдалеченост във връзка с заболелите (от един до два метра);
- Мийте ръцете си постоянно и усърдно (най-малко 20 секунди);
- Избягвайте прегръдките и ръкостисканията;
- Разработете рефлекси за самоотбрана: натискайте бутона за повикване на асансьора с кокалчето, а не с върха на пръста си;
- Избягвайте многолюдни места и всеобщи мероприятия. Определете целите си;
- По-рядко докосвайте личното си лице и лицата на вашите другари и роднини;
- Особено значимо: не пипайте с пръсти лигавиците на устата, очите и носа;
- Носете ръкавици, в случай че е належащо. Сменяйте ги или ги мийте всеки ден;
- Кихайте не в шепата, а в сгъвката на лакътя;
- Незабавно изхвърляйте употребяваните еднократни носни кърпички.
Какво да извършите, в случай че проявявате признаци на болестта?
- Ако се връщате от обиден регион на света и/или проявявате признаци на болестта, обадете се по телефона за съвет на персоналния си доктор.
- Ако нямате персонален доктор или сте здравно неосигурен - потърсете Районната здравна ревизия по местоживеене.
Запомнете! Колкото повече предпазваме себе си, толкоз по-защитени са хората към вас и обществото ни!
 
Още потребна информация:
Защо проучването на хора без признаци за ковид е ненужно
Live блог: Всичко за ковид, 26 февруари
Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР