Няма причина да ни бъде отказан лиценз. Проведохме ползотворни срещи

...
Няма причина да ни бъде отказан лиценз. Проведохме ползотворни срещи
Коментари Харесай

Сираков: Имахме оферта за Кордоба, но от руски клуб близък до Путин

" Няма причина да ни бъде отхвърлен лиценз. Проведохме ползотворни срещи с управлението на Национална агенция за приходите. Единственият проблем на Левски е Национална агенция за приходите. Платиха се над 4 млн. лв. лицензионни отговорности. Левски има 18 мн. лв. оборот за предходната година. Това сигурно е най-живият клуб в България, с помощта на генералния спонсор и почитателите ", съобщи притежателят на ПФК Левски Наско Сираков пред Българска национална телевизия.

Бившият футболен национал разкри, че недоволството на изпълнителният шеф Ивайло Ивков се дължи на обстоятелството, че той ще разполага с по-малко средства за работа. " Има интерес към акциите. Нормално е Ивайло Ивков да не е благополучен, тъй като в един миг ще разполага с по-малко средства. Винаги могат да настъпят промени в управлението на клуба. Нямам личностни разлики с Ивайло Ивков. Мислим еднообразно по доста въпроси. Предпочитам хората, които работят с мен да гледат в посоката, в която виждам и аз. Аз виждам в положителното на Левски. Вероятно Иво също гледа в тази посока ", добави той.

Наско Сираков разяснява и провалената договорка с Юнайтед Груп. " Юнайтед Груп също организира няколко срещи с Национална агенция за приходите и те бяха спокойни. Сега сме решили, че това е най-бързият метод да влязат пари в клуба. Юнайтед Груп е извънредно огромна компания, с цел да ги разисквам и упреквам. Те похарчиха съществени суми за този прославен одит, който се правеше. Не съм се съмнявал в желанието им да придобият контролния пакет акции ", добави той.

Собственикът на Левски призна, че клубът може да получава високи предложения за футболистите си, с помощта на старши треньора Станимир Стоилов. " Проведох сериозен диалог с Мъри. Прекалено доста се спекулира за прехвърляния. Имахме оферта за Кордоба за 2.5 млн. евро от съветски клуб. Собственик на този клуб е в близкия кръг на Путин. Нямаше гаранция, че ще си получим парите. Дори коментирахме този проблем и в Национална агенция за приходите. Там ни предизвестиха, че рискуваме. Всичко това го обсъждахме с Мъри. Няма да продаваме нашите футболисти на живот и гибел. Футболистите на Левски имат избрана цена и стойност. Най-големият капитал в един клуб са футболистите и последователите. Пътят пред Левски е чист и явен, ще се оправим с Национална агенция за приходите ", съобщи той.

Членът на надзорния съвет Венцислав Димитров показа, че управлението взима най-удачното решение, с цел да набере капитал, който да бъде употребен за погасяването на дълга. " Причината да се нуждаем от нарастване на капитала, е дългът към Национална агенция за приходите. Търсим дълготрайно решение за изцяло погашение на дълга. Имаме дарителна акция. Колегите от Национална агенция за приходите са експерти, само че и законът ги лимитира. Цялостният бюджет леко ще пострада, до момента в който се завърти колелото, само че това ще е краткотрайно. Левски е задоволително атрактивен. Без почитателите Левски е просто празна кутийка. Има законови ограничавания ", сподели той.

Венцислав Димитров мощно се съмнява, че клубът е заплашен от банкрут.

" Г-н Мило Борисов няма желание да става притежател на Левски, само че би трябвало да го попитате и него. Той постоянно е помагал на Левски. Винаги има опасности, само че нямам доверие, че Левски ще банкрутира. Барселона има 1 милиарда задължения, а никой не приказва за банкрут. Ние не желаеме да се тормозим за всяко заплащане. Преди година и половина съществено се притеснявахме ", разкри той, представен от БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР