Няма превишение на нивата на серния диоксид във въздуха на

...
Няма превишение на нивата на серния диоксид във въздуха на
Коментари Харесай

Въздухът в Перник: Без завишени нива на серен диоксид

Няма превишение на равнищата на серния диоксид във въздуха на Перник през днешния ден, сочат данните на Системата за информиране на популацията. Отклонения обаче бяха регистрирани два следващи дни.
Въздухът в Перник: Превишения на нормата на серен диоксид от 350 микрограма на кубик Междувременно имаше повреда в измервателната станция и по обяд тя не регистрира равнищата на замърсяването
Днес хората в Перник ще могат да дишат по-леко. Мъглата я няма, а от нощес духа вятър. Последно повишени стойности на серен диоксид бяха измерени през вчерашния ден към обяд.

Към 8 ч. сутринта през днешния ден серният диоксед във въздуха е 11 микрограма на пространствен метър, доста под часовата норма, съобщи специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда. Прахта също е под нормата. Стойностите са такива от през вчерашния ден след 15 ч., когато се трансформират атмосферните условия.

Снимка: btvnovinite.bg

„ В предходния кметски мандат имаше опция за кандидатстване за финансиране по стратегия Околна среда и води, за 11 млн., които бяха разпределени за 7 града. За страдание Перник не е изготвил качествена стратегия и не е получил пари. Те щяха да бъдат ориентирани към всички, които употребяват твърдо битово гориво и в този момент ще би трябвало със лични средства да подобряваме качеството на въздуха “, изясни кметът на града Станислав Владимиров.

Според него би трябвало да се слагат филтри на всички семейства, които употребяват твърдо битово гориво. Кметът заяви, че към този момент е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за слагане на още една станция за премерване на качеството на въздуха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР