Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат

...
Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат
Коментари Харесай

МВР за кървавите сбълъсъци: Полицията действа по устав. Градът щеше да пламне! -

" Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество в центъра, на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни дейности, щяха да пострадат доста почтени жители и публицисти ". Това съобщи тази заран шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов на брифинг пред медии след митинга против управлението на БФС нощес.

" Както видяхте почитателите възпламениха полицейски бус. Насочиха се към Министерството на спорта, чупейки всичко по пътя. Има много потърпевши полицейски чиновници, както и поданици. Бройката е конкретизирана, само че непрекъснато излизат нови ".

" По отношение на клиповете, които излязоха в обществените мрежи, ние сме се самосезирали ", добави още зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов.

Представителите на Столична дирекция на вътрешните работи са безапелационни, че в случай че не са били подхванати дейности с водно оръдие и мощ, е можело да се стигне и до жертви.

" Градът щеше да пламне ", споделиха от столичната полиция.

" Протестиращите демонстрираха невиждана експанзия ", сподели още  Иванов.

Той продължи, че протестиращите футболни агитки са заплашили живота и здравето освен на полицейските чиновници, само че и на самите тях. Предупредихме ги неведнъж да приключа нарушаването на публичния ред, добави Иванов.

33-ма са арестуваните след снощните батални подиуми, случили се в региона към Националния стадион “Васил Левски ” и Министерство на спорта, до момента в който на стадиона пред празни естрада България игра с Унгария.

Сред арестуваните има и малолетни лица. Част от задържаните са арестувани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Протестът стартира видимо умерено към 17:30 ч., само че внезапно ескалира към 18:20 ч. Футболните ентусиасти започнаха да хвърлят бомбички и ракети против полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предизвестиха, че в случай че не спрат, ще бъде използвана мощ.

Полицията предприе ограничения и изтласка всички протестиращи по ул. " Гурко ". Започна да разпръсква почитателите. Органите на реда започнаха да постановат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, само че и минувачите, чак към постройката на Министерството на спорта.

По последна информация потърпевшите са 12, от които двама или трима са с тежки пострадвания. Точният брой обаче не е явен, защото има доста хора, които независимо са пътрсили помощ от разнообразни лечебни заведения, сподели по-рано през днешния ден представителят на " Спешна помощ " Катя Сунгарска.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР