Няма подобрение в отношенията на Франция с Австралия и Обединеното

...
Няма подобрение в отношенията на Франция с Австралия и Обединеното
Коментари Харесай

Льо Дриан обяви траен разрив на Франция с Обединеното кралство и Австралия


Няма усъвършенстване в връзките на Франция с Австралия и Обединеното кралство близо два месеца след дипломатическите рецесии, които избухнаха поради новото им съглашение за сигурност със Съединени американски щати, написа " Политико ".

" Нещата в действителност не се раздвижиха с Австралия, чийто министър председател рови с пети в пясъка с отказване и несъгласия ", сподели френският външен министър Жан-Ив льо Дриан в изявление за френския вестник Le Monde.

" С Обединеното кралство , съвсем година след Брекзит , това, което ме поразява най-вече, е, че всичко се случва по този начин, като че ли тяхната световна английска тактика включва целия свят, като се изключи Европа ".
 Австралия скъса съглашението за подводници с Франция, Париж гневен
Австралия скъса съглашението за подводници с Франция, Париж гневен

Франция желае пояснение

" Но доверието се възвръща със Съединените американски щати ", добавя той.

Той уточни неотдавнашните диалози сред френския президент Еманюел Макрон и американския президент Джо Байдън , както и визитите на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, осъществени в Париж, откакто Франция загуби огромна договорка за подводница вследствие на тристранното съглашение за сигурност сред Австралия, Англия и Съединени американски щати

Контактите сред Макрон и австралийския му сътрудник Скот Морисън бяха по-малко сърдечни , като д вамата си размениха обвинявания в неистини и машинация в Г-20 предишния месец.

Льо Дриан също разказа втвърдяващ се интернационален подтекст, с възраждащи се мрачни сили като Русия и Китай , които подценяват всички открити правила, макар че не ги уточни съответно с имената им.
 Франция и Германия упрекнаха Русия в нарушение на дипломатическия протокол
Франция и Германия упрекнаха Русия в нарушение на дипломатическия протокол

" Смятаме, че този метод опонира на дипломатическите правила и традиции "

" Нашите съперници нямат нито табута, нито ограничавания : те проектират частни милиции на всички места, отвличат самолети, взривяват спътници, покоряват нации, изсмукват запаси на някои континенти ", сподели Льо Дриан.

Льо Дриан бе въздържан дали беларуският президент Александър Лукашенко е решил да върху Европейски Съюз на полската и литовската граница съгласно съветския президент Владимир Путин, както и по отношение на обявеното струпване на съветска войска на границата с Украйна .

Но той отбрани възобновяването на договарянията на високо равнище сред Франция и Русия по време на министерска среща в Париж, като сподели, че въпреки да има " дълбоки различия " по отношение на Сахел и Украйна, има и доближаване във връзка с Иран, Афганистан или Кавказ .
 The Telegraph: Франция не е благонадежден сътрудник на англоговорящите бранители на свободата
The Telegraph: Франция не е благонадежден сътрудник на англоговорящите бранители на свободата

А някои в Германия виждат " оповестяване на война " на Европейски Съюз и опасност за единството на Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР