Няма по-голям от баницата“ – така би звучала по нашенски

...
Няма по-голям от баницата“ – така би звучала по нашенски
Коментари Харесай

Харна къпана баница – сочна и пухкава, мека и бухнала! Ето цялата тайна:

„ Няма по-голям от баницата “ – по този начин би звучала по нашенски известната фраза. Всеки обожател на пухкавото наслаждение от нежни кори и сирене знае, че хубавата баница би трябвало да е мека, пухкава и да се топи в устата. А през днешния ден имаме за вас и съвършената рецепта за баница – харна къпана баница ! Сочна и пухкава, мека и бухнала – всичко, което може да желаете за една изобилна и вкусна фамилна закуска!

Харна къпана баница

Продукти:

250 гр. кори за баница

250 гр. сирене

20-25 гр. масло

80 мл олио

3 яйца

150 мл газирана вода

Приготвяне:

Пригответе си огромен съд със студена вода, в който ще „ къпете “ корите за баницата. Така тя ще стане необикновено сочна.

Разбийте яйцата с олиото и в тях натрошете сиренето. Намаслете щедро дъното и стените на подобаваща тавичка и положете една суха кора, а върху нея – една окъпана (потопена хубаво в съда с водата). Когато топвате корите във водата е допустимо да се накъсат, само че нека това не ви тормози, просто подредете накъсаното безсистемно върху сухата кора.

Разнесете от плънката и покрийте с нов слой суха и къпана кори. Правете по този начин до привършване на продуктите.

Накрая би трябвало да завършите със суха кора. Нарежете баницата на късчета и от горната страна подредете части масло.

Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златисто и когато я извадите, незабавно залейте с газираната вода и покрийте с забрадка за 15 минути. Сочна, вкусна и мека къпана баница!

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР