Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е

...
Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е
Коментари Харесай

Служебният министър Денков: Няма планове за по-ранно започване на учебната година

Няма проекти за по-ранно започване на образователната година, обвързвано е с доста тежка организация. Това разгласи пред БТВ служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

На въпроса дали ще стартира присъствено образователната година той отговори: " Нагласите са ясни, в случай че няма заплаха за здравето на децата, ще стартира присъствено. Зависи от здравната конюнктура, това никой не може да го предскаже през днешния ден ".

По думите му повече изясненост ще има най-рано в последните дни на август. Относно онлайн образованието през миналата образователна година служебният министър разяснява, че на доста места тя е била по-подготвена от миналата година. На места обаче има закъснение и растеж на напусналите предварително възпитаници, посочи той.

Денков подсети, че при започване на мандата си като длъжностен министър е обявил разбор на онлайн образованието по места и по възрастови групи какво е действителното положение и какви ограничения би трябвало да се вземат. Той се надява анализът да завърши до края на мандата на служебното държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР