Няма отношение нашето споразумение със създаването на газов хъб с

...
Няма отношение нашето споразумение със създаването на газов хъб с
Коментари Харесай

Росен Христов: Договорът с ”Боташ” е за втечнен газ, не за руски

" Няма отношение нашето съглашение със основаването на газов хъб с покупката на газ от Турция, т.е. Турция, от Русия. В момента Турция доставя газ от над 15 източника, в това число тръбен газ от Русия, Азърбайджан, Иран, и полутечен газ - от над 10 интернационалните доставчика, в това число Европа, Съединени американски щати, Катар, и всевъзможни други страни ".

Министърът разяснява и други тематики от енергетиката: 

 

" ПАВЕЦ " Чаира " е основен детайл от българската енергетика и най-после ще би трябвало да се вземе стратегическо решение, в случай че би трябвало да се прави капитален ремонт и има опция да се прави на място с някакъв избран риск, дали го вършим, или вървим по цялостното преустрояване, само че това би трябвало да ви кажа, значи изваждане на съществуващите системи, построяването на нови и отначало затваряне. Говорим съвсем за строителство отначало. Ситуацията е доста тежка, неповторим случай в света. Никъде другаде няма такава повреда ".

 

" Изграждането е синхронизирано с изваждането от употреба на съществуващите 5-ти и 6-ти блок, по този начин, че в идеалния вид към 2050-а година да имаме 4000 мегавата работещи мощности от нуклеарна сила. Относно технологията моята рекомендация е да не се фокусираме извънредно върху американската страна, а да водим договаряния с няколко стратегически колегата, в това число " Уестингхаус ", " Фраматом ", " Шкода ", IDF, защото това дава конкурентна среда и по-гъвкави благоприятни условия ", сподели още Росен Христов пред депутатите от Комисията по енергетика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР