Няма основания за твърденията, че третият фактор“, заинтересован от конфликти

...
Няма основания за твърденията, че третият фактор“, заинтересован от конфликти
Коментари Харесай

Руското посолство в РСМ: Русия няма интерес от конфликт между България и Северна Македония

Няма учредения за изказванията, че „ третият фактор “, заинтригуван от спорове в района на Западните Балкани, в това число сред Северна Македония и България, е Руската федерация.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 843
Така реагираха на Facebook страницата си от посолството на Русия в Скопие, във връзка казаното от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в изявление пред радио Свободна Европа.

„ Напротив, приносът на страната ни за разрешаването на споровете на Балканите през последните доста десетилетия, в това число в Босна и Херцеговина и в сръбската самостоятелна област Косово и Метохия, не може да бъде недооценен. Винаги действаме в сходство с интернационалното право и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ние сме заинтригувани от просперитета и мирното общуване на всички страни от района, без изключение, с чиито нации ни свързват вековни другарски връзки ”, пишат от посолството на Русия на Facebook страницата си.

От посолството приканват медиите в Република Северна Македония „ към виновен и професионален метод при публикуването на вести и аналитични материали за Русия и правилата на нейната външна политика за взаимоотношение, учредено на равнопоставеност, взаимно почитание и ценене на взаимните ползи ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР