Няма основания за тревога, защото българските въздушни граници не са

...
Няма основания за тревога, защото българските въздушни граници не са
Коментари Харесай

МО: Въздушните ни граници не са нарушавани, няма основания за тревога

Няма учредения за паника, тъй като българските въздушни граници не са нарушавани по никакъв метод. Това показват от Министерството на защитата.

Днес двойка изтребители Eurofighter EF-2000 Tyhoon II на испанските Военновъздушни сили бяха вдигнати за осъществяване на задачата по защита на въздушното пространство заради интензивност в интернационалното въздушно пространство над Черно море.
Причината за решението на оперативното управление да бъдат задействани точно те е днешното събитие, на което те получават сертификация за осъществяване на задачата Air Policing взаимно с българските Военновъздушни сили, прецизират от МО.

Подобни дейности извършват ежеседмично българските МиГ-29 при приближаването на задгранични самолети до регламентиран периметър наоколо до българското въздушно пространство.

Днес е имало въздушна интензивност на границата на нашата зона за отговорност, заяви по-рано началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

На церемонията по сертификация той съобщи, че като благонадежден член на Алианса ще продължим да поемаме своя дял от отговорност по осъществяването на ограниченията за гарантиране на сигурността в източния район на отговорност на НАТО.

По думите му българското държавно управление прави всичко допустимо в най-кратки периоди да обезпечи нужната адекватност и успеваемост на Военновъздушните ни сили посредством придобиване на изтребителите F-16, като част от напъните на страната за модернизиране на Военновъздушни сили.

"Поддържането на качества за осъществяване на задачата Air Policing и основаването на условия за увеличаване на защитата на въздушното ни пространство от съдружниците при нужда, остават наша предпочитана задача ", безапелационен бе началникът на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР