Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди

...
Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди
Коментари Харесай

КЕВР: Няма основания за поскъпване на тока


Няма учредения за повишаване на тока от юли, както твърди бизнесът. Това съобщи на ексклузивен брифинг ръководителят на КЕВР Иван Иванов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според Иванов най-рано за смяна на цената може да се приказва от края на март, когато бъдат подадени заявките на участниците на пазара.

Той регистрира, че към вчерашния ден междинната цена на силата на свободния пазар е 75 лв., а не 125 лв., както настояват индустриалците.

Представителите на бизнеса сигнализираха през вчерашния ден, че се чака повишение на цената на тока сред 15 и 30%. Те показаха безпокойство, че на енергийния пазар съществува картел. Министър Теменужка Петкова прикани бизнеса да подаде сигнал до Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ и даде обещание, че в случай че бъдат установени нарушавания, отговорните ще бъдат осъдени.

Председателят на КЕВР Иван Иванов разкри още, че регулаторът ще има проверяващи функционалности. Наказанията ще ги дава Комисия за защита на конкуренцията, както е до момента. На въпрос дали Комисията може да се самосезира с измененията в Закона за енергетиката, Иванов отговори, че все още не може и не е очакван подобен текст. Държавата би трябвало да отпусне финансиране за фрагментите, които ще реализират контрола, добави Иванов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР