Няма определен ген на хомосексуалността, но има смесица от генетични

...
Няма определен ген на хомосексуалността, но има смесица от генетични
Коментари Харесай

Проучване: Не съществува гей ген

Няма избран ген на хомосексуалността, само че има комбинация от генетични фактори и фактори на заобикалящата среда, които въздействат на половото държание, се споделя в ново изследване, оповестено в авторитетното списание Science.
Учени са изследвали генетиката на съвсем половин милион души, които сами са съобщили дали са претърпели полово държание с лице от същия пол. Не е бил открит модел измежду генетичните разновидности, който биха могли да употребяват за свястно идентифициране на половата ориентировка или държание на човек, написа БГНЕС.
Проучването демонстрира, че сходно на личността и на други комплицирани човешки черти, държанието се въздейства от композиция от генетични и фактори на обкръжаващата среда.
Авторите на изследването са анализирали отговорите на участващите в проучването и са направили асоциативни изследвания в генома върху данни на повече от 477 522 души. Открити са били пет генетични разновидността, които са доста свързани с еднополовото полово държание. Вариантите единствено отчасти се припокриват сред мъже и дами и не разрешават свястно предсказание на половото държание на индивида, съгласно заключенията.
" Установихме, че главната генетична архитектура е доста комплицирана, само че сигурно няма единична генетична детерминанта - от време на време наричана в медиите " гей ген ", обявиха откривателите.
" Всички измерени общи разновидности дружно изясняват единствено част от генетичната приемственост на равнище популация и не разрешават свястно предсказание на половите желания на индивида ", прибавят учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР