Няма опасност да се машинният вот да се манипулира. Това

...
Няма опасност да се машинният вот да се манипулира. Това
Коментари Харесай

Премиерът: Няма опасност машинният вот да се манипулира

Няма заплаха да се машинният избор да се манипулира. Това съобщи министър председателят Николай Денков от Брюксел след разразилия се скандал с машините за гласоподаване, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" В момента обстоятелствата са, че машините работят като принтери. Всеки, като гласоподава, може да огледа какво е излязло като бюлетината, да е пусне в урната, а по-късно се броят тези бюлетини “, съобщи министър председателят.

По думите му нито един човек, гласуващ с машина, не може да бъде измамен: " От тази позиция, никой не може да бъде измамен, тъй като той вижда какво ще бъде пуснато като бюлетина, а по-късно ще бъдат броени тези бюлетини “.

Денков сподели още, че в отчета на ДАНС вижда " доктрина на конспирациите “. По думите му никой, който реши да манипулира вота, няма да прави това толкоз обществено.

" Виждам някаква доктрина на конспирациите и в този отчет, само че можете ли да си визиите, че някой ще прави нещо толкоз подмолно пред други хора, на запис, който е разполагаем, по метод, след което ще стане ясно, че ще се разбере защо ще стане дума “, разясни той.

По думите абсурдът през днешния ден е опит за събаряне на държавното управление и премахването на машинния избор: " Очевидно опозицията доста желае да  ползва обстановката като нов мотив, с което да се опита да се събори държавното управление. ГЕРБ и Движение за права и свободи от доста от дълго време желаят да отстранен машините, тъй че може би за тях това е един комфортен миг това да се случи “.

Денков е безапелационен, че кодът е предпазен от паролите на членовете на Централната изборна комисия.

" Ние изпълняваме това, което се чака от нас. Кодът е предпазен с пароли от трима членове на ЦИК. Без ЦИК нищо не може да се промени по машините. Затова споделям, че има доста звук без изключително наличие на това, което се дава като обвинявания “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР