Няма опасност армията да остане без боеприпаси. Освобождаването на боеприпаси

...
Няма опасност армията да остане без боеприпаси. Освобождаването на боеприпаси
Коментари Харесай

Запрянов: Няма опасност армията да остане без боеприпаси

" Няма заплаха армията да остане без муниции. Освобождаването на муниции и тяхното ободряване посредством потребление на контракта сред Министерство на защитата и ВМЗ " Сопот " е една мярка, която разрешава да се освободим от муниции, действен ресурс, които се съхраняват дълго време в нашите въоръжени сили и са най-после на своя експлоатационен запас.


Ако не ги деблокираме и не се освободим от тях в този момент, след няколко години ще се наложи да ги унищожаваме, да харчим средства за това и в допълнение да разходваме средства за закупуване на нови такива. Това разгласи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Деблокирането на запасите се прави по доста строга методика. Графикът на това деблокиране по никакъв метод не разрешава да бъдем освободени напълно от оперативните ресурси ", добави Запрянов.

Замeстник-министърът на защитата увери, че в военновременните ни формирования са с налични ресурси. " Оперативните ресурси са отвън формированията. Там имаме войскови ресурси, които са на 100%. Ние ще деблокираме единствено военновременните ресурси и единствено за военновременните ни ресурси ", безапелационен е той.

Запрянов разяснява, че описът с оръжия, които Украйна изиска, е одобрен. " Ние работим по неговото даване. Това, което даваме на Украйна с втория транш по същина и темперамент е както в първия транш - това са непотребни за въоръжените ни сили муниции и някои механически средства. Няма да нарушим щатовете на мирновременните и военновременните формирования, с цел да предоставим избрана техника ", акцентира заместник-министърът на защитата.

Според него обстановката в Западните Балкани не се свързва с войната в Украйна. " Ние сме за развиване по кротичък метод на процесите. Смятам, че военното наличие на НАТО в Косово и на Европейски Съюз Босна и Херцеговина са задоволително да поддържат мира и да се решат проблемите, които има там ", посочи той.

По отношение на това за какво са взели решение за ускорение на процеса по освобождение на спомагателни оперативни ресурси той уточни: " В МО имаме писмо от управлението на ВЗМ " Сопот ", че те са в положение с изпреварващи периоди да възстановят това, което към този момент сме им подали “, изясни той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР