Няма окончателна обработка на резултатите от изборите от президент и

...
Няма окончателна обработка на резултатите от изборите от президент и
Коментари Харесай

ЦИК изчаква данни, за да обяви окончателните резултати от вота за президент

Няма дефинитивна обработка на резултатите от изборите от президент и вицепрезидент, изчаква се наново въвеждане на данните от Пловдив-област, съобщи на брифинг представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Той разяснява, че ще спазят законовия период и ще разгласяват резултатите до края на днешния ден и с цел да се обезпечи оптимално време за логистиката за идния в неделя балотаж.

Можем да установяваме, че тези избори протекоха умерено, без особени проблеми с машинното гласоподаване, регистрира Томов.

" Дефектиралите машини ще бъдат сменени или ремонтирани. Тези ремонти ще бъдат направени единствено с машини, закупени по договорите на ЦИК и " Сиела Норма ". Няма да бъдат употребявани тези машини, импортирани от " Сиела Норма ". Ако стане по този начин наличните машини да не стигнат - е допустимо дребна част от секциите, където са работили с две машини, да се изтегли едната машина ", сподели още Цветозар Томов.



При обработени над 99% от протоколите спечелили са " Продължаваме промяната ", следвани от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ". Следващият президент ще стане явен след балотаж. Един против различен се изправят двойките Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР