Няма нужда полицай да ходи и да кара хората да

...
Няма нужда полицай да ходи и да кара хората да
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Носете маски в здравните заведения, логично е

Няма потребност служител на реда да върви и да кара хората да си поставят маски, когато посещават лечебни заведения, това е разумно. Това разяснява основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той удостовери, че страната към този момент е влезнала в епидемиологична конюнктура.

Кунчев акцентира, че ситуацията е доста динамична и разпространяването на болестта се трансформира безусловно за 24 часа. Той обаче разяснява, че след Смолян, където към този момент е оповестена зараза и Пловдив и Пазарджик, където се чака същото, грипът ще нападна Плевен, Ловеч и Габрово.

Главният здравен контрольор разяснява, че Смолян е необичайно място за начало на епидемията от грип, тъй като не е особено място за респираторни болести. Той добави, че също по този начин изненадващо в София заболеваемостта е в правила за момента.

По въпроса за грипната почивка, доцент Кунчев изясни, че при отсъстващи 1/3 от учениците в класа образователният развой по този начин или другояче се нарушава. Не е нужно да чакаме 50% от децата да отсъстват, с цел да се разгласи почивка, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР