Няма нужда от предсрочни избори в РС Македония поради блокадата

...
Няма нужда от предсрочни избори в РС Македония поради блокадата
Коментари Харесай

Заев: Няма нужда от предсрочни избори у нас РСМ заради блокадата на България

Няма потребност от предварителни избори в районен съд Македония заради блокадата от страна на България за започване на договаряния с Европейски Съюз, сподели министър председателят Зоран Заев, представен от МИА.

Според него идната действителна опция, когато решение може да се чака, е през декември, в края на словенското председателство. Заев въпреки всичко акцентира, че срещата на върха за Западните Балкани и разширението на Европейски Съюз е планувана за 6 октомври.
 Заев: Великотърновският университет извърши всички законови условия филиал Заев: Великотърновският университет извърши всички законови условия филиал
Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий ” е извършил всички законови условия, с цел да получи акредитация в Р...

„ Знаете ли, при такива провокации, когато настъпиха конституционните промени, вкъщи и това в действителност беше 100% доказано, заради новата методология, препоръчана от френския президент, настъпи закъснението. След това подадох оставка и приканих за избори и отидохме до урните с главната концепция, че жителите би трябвало да решат - оставаме на европейския път или ще разработим други разновидности. ”

Заев добавя, че съгласно него няма потребност още веднъж от предварителни избори в районен съд Македония, тъй като е неправилно - всяка година се взема решение от Европейски Съюз и всяка година не е рационално да се излиза на урните.

По отношение на договарянията със София за деблокиране на европейската ни интеграция, той се съгласи с мненията на министъра на външните работи Буяр Османи и акцентира, че значимото е потвърждението, че не се договаря за македонския език и македонската еднаквост и че не престават напъните за отдръпване на несъгласие от България.

„ Това беше обявено от българската страна, тъй като е планувано в преговорната рамка и там се споделя " преводът на аки комюнитер ще бъде на македонски. " Точка. Това е значим въпрос. Това беше най-важното за нас. Разбира се, значимо е ”, сподели Заев. Той съобщи, че не чака това да стане през октомври, тъй като всяка година в края на председателството се вземат решения.
 Как в Северна Македония разясняват визитата на Зоран Заев в София Как в Северна Македония разясняват визитата на Зоран Заев в София
На уеб страницата на македонската редакция на Дъждовни води Костадин Делимитов напомня, че окончателното решение за договаряния с Европейски Съюз ще се вземе на срещата...

Той изрази вяра, че идващият ротационен ръководител Словения, от 1 юли, също ще покаже съществено фокусиране върху въпроса за началото на договарянията на районен съд Македония за еврочленство.

По отношение на пътната карта министър председателят Заев уточни, че тя съдържа 18 страници на процедура всички аспекти на съдействието - инфраструктура, стопанска система, спорт, просвета, обучение, защита. Той акцентира, че такова предложение за съдействие под формата на пътна карта е препоръчано от португалската самодейност и България го приема.

Македонският министър председател акцентира, че се надява след изборите в България след две седмици да се образува държавно управление.

По отношение на македонското малцинство в България Заев уточни, че правилото на Европейски Съюз и всяка страна кандидатка е да не се намесват във вътрешните работи, в това число по въпросите на малцинствата, тъй като те се вземат решение пред Съда в Страсбург и в границите на интернационалните съглашения и " чака " от България на реципрочна основа да работи по този начин, тъй като по този начин е по европейски ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР