Няма нови разливи на течни и твърди торови маси в

...
Няма нови разливи на течни и твърди торови маси в
Коментари Харесай

Не са установени нови разливи на торови маси край Писанец

Няма нови разливи на течни и твърди торови маси в дерето и към река Бели Лом от свинекомплекса край с. Писанец. Това откриха през вчерашния ден при взаимна инспекция специалистите на РИОСВ-Русе и Областна дирекция по сигурност на храните – Русе, осъществена по сигнали на жители. При инспекцията с GPS е измерена приблизителната повърхност на нечистата земна повърхнина, която е към 600 m 2.

По информация от притежателя на обекта разливът е породен от скъсана дига на лагуната за предпазване на торови маси при разчистване на оборудването при започване на март. Вследствие на това фракцията е минала гравитачно през отводнителния канал на селото и е заляла неизползваеми аграрни земи, благосъстоятелност на община Ветово. Към момента на инспекцията остатъците от торовите маси от дефектиралата лагуна са преместени в прилежащата клетка, а дигата на компроментираното оборудване е надградена с към 2 м.

На притежателя на свенекомплекса за интензивно развъждане на животни са дадени наставления да внесе писмени пояснения в инспекцията за зародилия случай, както и да не позволява бъдещи разливи. За породеното замърсяване на терените ще му бъде формиран акт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР