Няма нищо общо между затворника и гражданина Владимир Пелов. В

...
Няма нищо общо между затворника и гражданина Владимир Пелов. В
Коментари Харесай

Владимир Пелов – пресметлив, манипулативен, интелигентен, безчувствен

Няма нищо общо сред пандизчията и жителя Владимир Пелов. В една персона ги свързва високия разсъдък. Мнението е на началника на психическата лаборатория на всички затвори в страната Тотьо Боев, предава bTV.

Владимир Пелов е манипулирал всички проби, които са му правени в пандиза. Планирал е постоянно всичко, и то в елементи – бягството му от пандиза потвърждава това. Интересно е и тълкуването на писмото на Пелов до медиите: насмешка с институциите.Пресметлив, манипулативен, образован, безсърдечен – това е оценката на експерта за Пелов.

Пелов остава с Радослав Колев, тъй като по този начин се усеща по-сигурен и предпазен, настояват профайлърите.

Изненадващ е единствено фактът, че никой от двамата не напуща страната. Всъщност целият развой на укриването му също е тип насмешка, изяснява Красимир Занев, който е задържал Пелов няколко пъти в предишното.



Профайлърите споделят още, че смъртта на Пелов е чиста случайност и потвърждава надменността му.

Твърдят още, че другият дезертьор към момента е жив и се укрива.
Бегълците от пандиза са се крили седмици в апартамент в Ботевград


Двамата бегълци от пандиза – Владимир Пелов и Радослав Колев  са се укривали в апартамент в Ботевград , стана ясно от показания на очевидци. За това обаче се разбра едвам след престрелката в центъра на града и гибелта на Пелов.

Бегълците са имали помагачи – снабдявани са с  храна, телефони и всичко належащо .

Мъж, показал се пред нас като очевидец на това, което се е случвало в жилището, описа, че двамата живели в една стая, имали мобилен телефон и излизали единствено нощем. Колев напуснал дома преди десетина дни и от този момент е в неопределеност. Пелов за финален път излиза в нощта, в която е погубен.

Кои са помагачите на бегълците и каква е била ролята им, следствието към момента мълчи. Разговори се водят с десетки от приятелския кръг на Пелов.

Жената, в чиито дом са били бегълците, е вдовица на непосредствен другар на Владимир Пелов – Мико Петков, двоен палач, самоубил се в следствения арест.

В дома им през днешния ден нямаше никой. Потърсихме дамата и в къщата на майка ѝ, която не пожела да приказва. Баба ѝ обаче призна, че е сюрпризирана, че внучка ѝ е приютила бегълци.

Малко по-късно през днешния ден дамата и двете ѝ деца бяха на спомагателен разпит в столичната полиция. И тримата даваха показания по формираното досъдебно произвеждане.

От полицията обясниха, че те няма да бъдат упрекнати за помагачество.

След пет часа в полицията дамата беше сбита и отговори с „ да ” на въпроса дали я е боязън.

Тя отхвърли да изясни доста ли са околните и приятелите на Владимир Пелов в Ботевград.

Къде е другият избягал затворник  Радослав Колев не е ясно . Сигнали единствено за него в Министерство на вътрешните работи не са получавали.

Все още се прави експертиза на взривните субстанции от раницата на Пелов, която през вчерашния ден беше открита в жилището, което той е употребявал като укритие.

 



Снимка: bTV

 

Състоянието на потърпевшия при престрелката Марио Панчев остава тежко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР