Няма нищо лошо в това да сме привързани към Европейския

...
Няма нищо лошо в това да сме привързани към Европейския
Коментари Харесай

Кали разкри защо ще изпаднем в жесток психологически стрес


" Няма нищо неприятно в това да сме привързани към Европейския съюз по всичките му стандарти, само че в случай че ще влиза еврото в България и заплатите би трябвало да станат такива, каквито са в Европа. Ако това не се случи, популацията ще изпадне в нечовечен психически стрес!.

Това разяснява фолкпевицата Кали , написа България през днешния ден.

Изказването й е във връзка плануваното за началото на 2024 година въвеждане на еврото. Дали скоро ще виждаме два етикета в магазините и пазарите - в лв. и евро, зависи от равнищата на инфлация и с каква скорост това или идващото Народното събрание одобряват законите.

" Надявам се нещата да се контролират. Притеснявам се за елементарните хора, които работят от 8 до 17 ч. и получават заплати, които са смешни ", добавя певицата.

В деня на въвеждане на еврото всички банкови сметки автоматизирано ще се преобразуват от левове в евро. В концепцията на законопроекта е записано, че обръщането от левове в евро наложително ще се прави по закрепения курс от 1,95583 лева за 1 евро. Така да вземем за пример минималната заплата, която сега е 780 лв., ще стане 398,41 евро.

" Ще има голям прочувствен срив. Мисля, че тогава хората ще излязат на стачка, тъй като няма да могат да се оправят със сметките си. Няма по какъв начин да ги заставим да живеят по сходен метод, това е неуместно ", безапелационна е изпълнителката на " Нашата система 4-4-2 " и добавя:

" На възрастните хора би трябвало да подсигурят обществени служащи, които да ги вкарат в това ново парично обращение, с цел да могат да се оправят. Не виждам другояче по какъв начин ще се оправят. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР