Няма никакво съмнение, че БЦЖ ваксината помага в за по-леко

...
Няма никакво съмнение, че БЦЖ ваксината помага в за по-леко
Коментари Харесай

Чужди данни показват ползата от БЦЖ ваксината

Няма никакво подозрение, че БЦЖ имунизацията оказва помощ в за по-леко протичане на болестта от ковид, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия акад. Богдан Петрунов - имунолог и алерголог, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Данните в Нидерландия го демонстрираха. Това си беше съществено изследване. Няколкостотин медици студенти, които бяха ваксинирани, се оказа, че имат подтикван клетъчен имунитет, че имат по-малко % на болни сред тях. Това е съществено доказателство ", добави имунологът.

На въпрос би трябвало ли децата да бъдат имунизирани, когато ваксина към този момент има, той отговори, че това ще зависи от показанията на имунизацията, защото има ваксини, които могат да се вършат на децата от 6-годишна възраст, само че има и такива, които могат да се вършат от 12 или 18-годишна възраст. Според него до момента в който не приключи същинската трета фаза на имунизациите, не може да се каже дали ще се вършат на деца.

С ограниченията, които се взеха, аз мисля, че образователната година вярно стартира и би трябвало, в случай че се съблюдават тези ограничения, да протече обикновено. Той не изключи опцията за заразяване и затваряне на обособени класове през годината, тъй като това е неизбежно.

Според акад. Петрунов ограниченията у нас са едни от най-меките в цяла Европа. Той даде за образец страни като Австрия, Франция, Германия, Англия и Испания.

Акад. Петрунов сподели още, че маските и шлемовете не могат да ни предпазят от вируса, само че е значимо носенето им, тъй като с тях се понижава " количеството на вирусния товар, който се появява в нас ". Той предложи носенето на маски, а не на шлемове.

" Ще има втора вълна, изключително с настъпването на есенно-зимния интервал, когато ще дойдат и други респираторни вирусни инфекции. Неизбежно ще се получи подобен пик отначало ", безапелационен беше имунологът.



Той сподели данните на СЗО от през вчерашния ден за Европа. " След един пик в месец март, едно ниско равнище юни, по-късно стартира ново увеличение неизбежно и до през вчерашния ден. Просто една доста ясна крива, която демонстрира, че има нарастване на заболеваемостта ", сподели акад. Петрунов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР