Няма никакви проблеми с решението за машините Страйкър“. Това коментира

...
Няма никакви проблеми с решението за машините Страйкър“. Това коментира
Коментари Харесай

Тагарев: Няма проблеми с решението за машините Страйкър

Няма никакви проблеми с решението за машините „ Страйкър “. Това разяснява пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев, който взе участие във второто издание на конференцията „ Технологии против дезинформацията 2.0 “. Тагарев отговори на журналистически въпрос, обвързван с изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч, в което той декларира, че държавното управление е взело решение за плана, без да има решение на Народното събрание.   

 

Във връзка с проекта за придобиване на бойните машини, Тагарев увери, че са работили оптимално бързо и експедитивно, както в Министерството на защитата, по този начин и в Министерския съвет. Проектът за капиталов разход е в Народното събрание (НС), той мина по неотложност през двете водещи комисии, към които беше ориентиран - Комисията по защита и Комисията по бюджет и финанси, посочи Тагарев. 

 

Това, което Министерският съвет реши предходната седмица, е да утвърди един  от договорите за осъществяване на този план и да дефинира, кой ще го подпише. Така че да не губим софтуерно време, и сега, в който Народно събрание утвърди плана за капиталов разход, ние да тръгнем към подписването на контракта, който предстои на ратификация от Народното събрание. Този контракт няма да бъде подписан, без да има решение на Народно събрание, с което утвърждава плана за капиталов разход, добави министърът. 

 

Няма никакви нарушавания, в противен случай - ние работим, с цел да може този контракт да се случи тази година, в случай че го утвърди Народното събрание, в случай че не го утвърди няма да има подобен план, уточни той.

 

Министър Тагарев каза още, че се надява, в случай че всичко върви обикновено, в първите дни на декември Народното събрание да разиска ратификацията на този контракт. 

 

Относно бюджета за бранш " Отбрана ", министърът разяснява, че бюджетната макрорамка е ясна и тя обезпечава осъществяване на уговорката да реализираме 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита през идната година. Тагарев добави, че заплатите на заетите в бранша към този момент са били увеличени с 10 на 100 и в този момент се планува ново нарастване за идната година. По думите на министър Тагарев парите за машините „ Страйкър “ ще бъдат обезпечени от бюджета на разсрочено заплащане до 2027 година. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР