Няма никакви основания да се очаква намаляване на доставките на

...
Няма никакви основания да се очаква намаляване на доставките на
Коментари Харесай

Експерт: Няма основание да се очаква намаляване на доставките на горива

Няма никакви учредения да се чака понижаване на доставките на петролни деривати за България още повече, че пазарът е отворен, могат да се доставят и от Гърция, и от Румъния, с изключение на, несъмнено, от „ Лукойл “. За страдание, доста хора се поддадоха на една провокация. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ енергийният специалист Христо Казанджиев.

По думите му, допустимо е да има известно ограничение, само че то е малко евентуално.

„ От чисто техническа и комерсиална позиция не би трябвало да има никакви проблеми с обезпечаването на горива за българските консуматори. Защо обаче това се случва? Очевидно някой цели да нагнети напрежение “, сподели Казанджиев.

Според него това са всички тези, които в една или друга степен поддържат експанзията на Русия против Украйна, с цел да основат боязън и напрежение в Европа с оглед реализиране на някакви избрани цели.

„ Логичното очакване е да има яд към агресора, за жалост доста от нашите сънародници не мислят по този метод. За тях е извънредно значимо персоналното благоденствие и персоналният комфорт, тъй че уплахата работи постоянно в посока към оня който я основава, тъй като елементарно се манипулират хората в условия на суматоха и на боязън. Ролята на страната тук е да внесе утешение “, добави Христо Казанджиев.

Според него суматохата не се е отразила върху цените, с изключение на в някои дребни бензиностанции или случайно в обособени дистрибутори на горива.

Последните дни има нарастване на цените и това е напълно разумно на фона на покачващите се екстремални цени на петрола, удостовери той.

„ В края на краищата той доближи близо 120 $ на барел. Последните часове спадна до 110, само че по този начин или другояче това са високи цени и аз следя цените доста деликатно и откривам, че в действителност нарастването е като функционалност от цената на петрола на интернационалните пазари. Това нещо се следи от доста дълго време, би трябвало да се схване обикновено “, означи енергийният специалист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР