Няма никаква официална следа чешката компания ЧЕЗ да е предлагала

...
Няма никаква официална следа чешката компания ЧЕЗ да е предлагала
Коментари Харесай

Нямало официална следа ЧЕЗ да е предлагала сделка на България

Няма никаква публична диря чешката компания ЧЕЗ да е предложила на българското държавно управление да взе участие в изкупуването на активите й в България. Това съобщи през днешния ден пред медиите финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос.

" Това не е продажба на кола. Ако са имали съществени планове, евентуално има писмена преписка ", сподели Горанов. Той уточни, че и отрасловият за енергетиката министър Теменужка Петкова не е виждала такава преписка. Преди дни и вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли изказванията на вицепрезидента на борда на чешкото сдружение Томаш Плескач, че договорката е предлагана на българската страна.

" Ако чешкият управител е водил такива съвещания, би трябвало да каже с кого, ние нямаме данни ", добави Горанов.

Финансовият министър повтори позицията си, че не е нужно страната да става съсобственик на претендент - купувача " Инерком ", тъй като тя има задоволително принадлежности да управлява електроразпределителните сдружения. Той добави, че " нервността (около сделката) е несъразмерна и ненужна ". Ако договорът с " Инерком " се провали, същите въпроси ще стоят на дневен ред и при идващия претендент - вложител (Чехия приказва за втория в шорт листата индийски холдинг) - какъв е потенциалът му и какъв е произходът на капиталите му, сподели Горанов.

Държавата няма да прави отстъпки на ЧЕЗ за извънсъдебно решение на арбитражния спор, в случай че влезе в договорката, сподели финансовият министър и акцентира, че сходни хипотези са спекулативни.

В отговор на въпрос за предстоящото през днешния ден решение на мениджмънта на ЧЕЗ дали да допусне българската страна като участник в договорката разяснява, че при покана от Прага " би трябвало да изчетем тези 15 кг документи, тъй като би трябвало доста деликатно да знаем с какво се ангажираме " и позволи, че " няма да ни го дават току по този начин ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (88)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР