Няма незаконна тръба от яз. „Студена, но има нерегламентирано източване

...
Няма незаконна тръба от яз. „Студена, но има нерегламентирано източване
Коментари Харесай

Димов: Няма незаконна тръба от яз. „Студена”, има нерегламентирано източване

" Няма противозаконна тръба от бент. „ Студена, само че има нерегламентирано източване към Радомир през помпена станция „ Крапец”, разгласи пред бТВ министърът на екологията Нено Димов във връзка водната рецесия в Перник, поради която градът е на воден режим от 18 ноември.

" Радомир може да получава питейна вода от бент. „ Студена”, само че единствено при спешна обстановка, а Министерството на околната среда и водите (МОСВ) не е било известено за такава ", посочи министърът.

Освен нерегламентирано източване на язовира инспекция на министерството е открила и липса на разходомер, поради което не може да се каже какво количество вода е източено.

Министерство на околната среда и водите е направил наставление да бъде подложен подобен. Димов посочи, че единствено следствие може да откри кой е разрешил нерегламентираното източване на бент. „ Студена”.

Според него са нужни законови промени, които да забранят потреблението на вода за питейни потребности и за индустриални. Сега това не изрично неразрешено. Трябва да се работи и за понижаване на загубите по ВиК мрежата, които за Перник са 75%, сподели още екоминистърът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР