Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България.Това беше докладвано

...
Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България.Това беше докладвано
Коментари Харесай

Главчев: Няма заплаха за България, няма да се свиква съвет по сигурността

Няма непосредствена опасност за националната сигурност на България.

Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев, който тази заран свика работно заседание с присъединяване на служебните министри на защитата Атанас Запрянов и на превоза и известията Георги Гвоздейков, заместник-министъра на външните работи Мария Димитрова, началника на защитата Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност, съобщиха от държавната пресслужба.

Правителството следи деликатно развиването на обстановката и е в подготвеност да предприеме спомагателни дейности при нужда. „ Нашата съществена задача е да запазим живота и здравето на българските жители в района “, съобщи Главчев, представен в известието.

До момента в Министерството на външните работи няма постъпили претенции за евакуация.

На този стадий не се постанова и привикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет, се показва в известието.

България е мощно обезпокоена от неприемливата иранска офанзива против Израел. Това е невиждана ескалация, която основава сериозна опасност за районната сигурност. Това пък се показва в позиция на Министерство на външните работи, оповестена по-рано през днешния ден в обществената мрежа " Екс ".

Тази нощ Израел заяви, че Иран е насочил над 200 дрона и ракети против неговата територия и изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на офанзивата. Иран сподели, че нападението е в отговор на удара против неговото консулство в Дамаск, който бе нанесен на 1 април и при който починаха висши ирански военни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР