Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците“,

...
Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците“,
Коментари Харесай

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

„ Няма дефицит на лекарства в аптечната мрежа и в лечебните заведения “, сподели служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев пред публицисти в Разград. Той се срещна с изпълнителния шеф на разградската болница доктор Станимир Георгиев, със зам.-кмета Добрин Добрев и с регионалния шеф Драгомир Златев. В отговор на въпрос за изчезнали медикаменти за скарлатина , здравният министър уточни, че чува това за първи път.

„ По принцип скарлатината се лекува с антибиотици, а антибиотици в аптечната мрежа имаме. Министерството постави старания за медикаментите, които бяха с максимален дефицит в цяла Европа и преди четири дни заредихме 27 560 опаковки Оземпик, 12 500 опаковки Fiasp, което ще задоволи пазара за идващите четири месеца “, изясни министър Меджидиев. Той уточни, че има проблем с доставките на Вентолин , само че това, по думите му, е проблем в цяла Европа.

Здравният министър уточни още, че има увещание за приемане от идващия месец на количества на Пулмикорт . Меджидиев сподели още, че постоянно се наблюдават медикаментите, въпреки по думите му по този начин наречената система СЕСПА да е несъвършена и съгласно него би трябвало да се поправя .

„ Подготвили сме законопроект, с който да поправяме тази проследяваща система и сега, в който имаме парламент, незабавно Министерството на здравеопазването ще внесе тези промени в закона, с цел да може да получим съответния надзор, който страната може да реализира върху търговците на едро, реекспорта на лекарства и всички тези механизми “, добави здравният министър.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР